Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Audiència de Barcelona revoca la prohibició de manifestar-se a tres detinguts postsentència
  • CA

L’Audiència de Barcelona ha revocat la prohibició de manifestar-se en el cas de tres detinguts durant les protestes postsentència. Es tracta de tres joves, dos nois i dues noies, a qui se’ls havia prohibit assistir a protestes després de ser arrestats en la setmana del 14 d’octubre. Els dos nois van ser detinguts el 17 d’octubre sobre les 23 hores acusats de llançar objectes contra cotxes dels Mossos d’Esquadra. Les seves defenses van presentar recursos per revocar les mesures cautelars, i han estat estimats de forma parcial.

[r:1]

A més, els agents els acusaven de resistir-se a la detenció amb “cops de puny i puntades de peu”. Un d’ells també hauria tirat una ampolla de vidre contra un policia. El jutjat d’instrucció número 32 els va prohibir manifestar-se en una interlocutòria del 4 de novembre.

La noia va ser arrestada a la confluència entre Gran Via i el carrer Nàpols. Dos agents de la policia catalana l’haurien enxampat quan es disposava a tirar una pedra des d’un contenidors. 

En el cas del dos nois, el jutge d’instrucció va veure oportú prohibir que assistissin a manifestacions de forma provisional perquè estava previst que les protestes seguissin al carrer i perquè hi havia “risc de reiteració delictiva”. El magistrat de l’Audiència, però, entén que la prohibició “compromet el dret a reunió i manifestació”. 

L’Audiència també recorda al jutge instructor que “una reacció penal excessiva” davant d’un excés durant l’exercici d’un dret com el de manifestació pot tenir “efectes dissuasius” per la por a sancions. 

Més notícies
Primer cas arxivat d’un detingut per les protestes postsentència
Notícia: Primer cas arxivat d’un detingut per les protestes postsentència
Comparteix
L'Àngel va ser arrestat per la Policia Nacional el 18O a la tarda a Via Laietana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa