Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aterra a Barcelona el primer restaurant de gastronomia inclusiva

El projecte D’ins impulsat per la Fundació Formació i Treball ofereix gastronomia inclusiva i solidària, és a dir, crea espais gastronòmics completament gestionats per persones en situació de vulnerabilitat. Ja fa 10 anys que el projecte està en marxa i ha creat llavor en diferents zones de Sant Adrià del Besòs, però, avui ha anat una pas més enllà. D’ins obre el seu primer restaurant social a Barcelona, concretament a l’edifici del Parc Tecnològic de Barcelona Activa, a Nou Barris, és a dir, al número 12 del carrer de Marie Curie.

Amb aquest nou restaurant, el projecte “ajudarà a la creació de 7 llocs de feina d’inserció i 2 d’estructura”, i tindrà una oferta gastronòmica “saludable i equilibrada”, apostant així per l’alimentació mediterrània. “Tenim una cuina elaborada amb ingredients frescos, de temporada, de proximitat i d’aliments recuperats sempre que sigui possible, i entre la qual les persones que hi vagin sempre trobaran una opció vegetariana”, expliquen des del restaurant, que afegeixen que tots els seus productes estan a “preus raonables” d’acord amb els preus actuals de mercat.

D’aquests nou llocs de feina que s’han pogut crear amb l’aparició d’aquest nou restaurant, set d’aquests estan destinats a personal provinent d’itineraris d’inserció sociolaboral, és a dir, amb la finalitat d’especialitzar a les persones perquè després puguin accedir a altres feines. “Una eina pont que a més de donar estabilitat laboral i econòmica a les persones, les prepara per posteriorment fer el salt al mercat laboral ordinari”, comenten des de la fundació.

Una visió social

D’ins han volgut destacar que el “70% dels treballadors” que formen part del projecte gastronòmic provenen d’itineraris d’interacció social. “La creació de llocs de feina per a col·lectius vulnerables és el gran tret diferencial dels restaurants promoguts per la Fundació Formació i Treball”, expliquen des de la Fundació. L’avantatge d’operar d’aquesta manera és que quan una persona que es trobava en aquesta posició ja ha rebut la formació suficient per fer el pas al mercat laboral ordinari, una altra persona que es troba en una situació de vulnerabilitat pot ocupar el seu lloc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa