Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una associació espanyola de vigilants de seguretat critica el dispositiu de Mossos pel Barça-Madrid
  • CA

L’Asociación Nacional de Vigilantes de Seguridad (Arsepri) ha criticat durament el dispositiu que els Mossos d’Esquadra ha dissenyat per al Barça-Madrid del dimecres, un partit que en condicions normals ja es considera d’alt risc i que en aquesta ocasió també comptarà amb les protestes organitzades pel Tsunami Democràtic. L’associació considera una “gran irresponsabilitat” que la policia catalana deixi en mans de la seguretat privada el dispositiu a l’interior del Camp Nou davant “l’amenaça” de la plataforma. 

“Entenem que és una gran irresponsabilitat perquè es poden produir situacions d’alt risc, com allaus humanes, contusions, ferits i agressions”, han alertat en un comunicat. “No es pot descarregar aquesta responsabilitat en els professionals de la seguretat privada sense estar dotats dels mitjans necessaris per fer la seva feina”. El dia del Barça-Madrid es desplegaran més de 1.000 efectius dels Mossos i gairebé 2.000 vigilants de seguretat privada per garantir que el partit se celebra amb normalitat.

Dispositiu excepcional

El conseller d’Interior, Miquel Buch, i el cap dels Mossos, Eduard Sallent, van anunciar la setmana passada que el dispositiu es posarà en marxa a primera hora del matí amb filtres de control als accessos de l’estadi i que s’organitzarà un perímetre per evitar problemes d’ordre públic per les concentracions convocades pel Tsunami Democràtic. Amb una alerta terrorista de nivell 4, els Mossos no volen deixar res a l’atzar i recomanen als aficionats que vagin amb temps al camp.

Arsepri ha lamentat que els vigilants de seguretat “només” disposen d’una defensa de 50 centímetres i unes manilles per controlar les 90.000 persones que hi haurà al camp. L’associació ha reiterat que existeix “malestar” entre els vigilants, que reclamen més mitjans per fer front a esdeveniments esportius d’alt risc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa