Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Demanen presó permanent per al presumpte assassí de sensesostres a l’Eixample
  • CA

La Fiscalia demana una pena de presó permanent revisable per al presumpte assassí de tres persones sense sostre al districte de l’Eixample de Barcelona. Els fets van tenir lloc durant el mes d’abril del 2020 en un marge de deu dies de diferència i van generar molta commoció a la capital catalana per la brutalitat amb la qual es van cometre les agressions a les víctimes, que s’haurien realitzat amb un bat de beisbol i amb una barra de ferro.

La investigació policial va permetre detenir hores després de l’últim dels crims -que va tenir lloc la nit del 27 d’abril- un home de 35 anys i de nacionalitat brasilera com a presumpte autor de les morts de les tres persones sense llar. L’arrestat va ser enviat a presó dies després per la seva possible vinculació amb els tres assassinats, malgrat que els Mossos d’Esquadra estaven investigant si l’home podia estar relacionat amb la mort de dues altres persones sense sostre a la ciutat. Finalment, però, només se l’ha pogut relacionar amb tres dels cinc crims.

En el seu escrit d’acusació, el ministeri públic considera l’home com a autor de tres delictes d’assassinat amb acarnissament i demana una pena de presó permanent revisable. En cas que el jutge no estimi aquesta condemna, el fiscal demana la imposició d’una pena de 25 anys de presó per cadascun dels tres homicidis. Fonts judicials confirmen que encara no hi ha una data fixada per a la celebració del judici perquè la causa encara es troba en mans del jutjat d’instrucció que va assumir la investigació del cas.

Vulnerabilitat

En el relat de conclusions de la fiscalia es remarca la vulnerabilitat de les tres víctimes i la incapacitat que van tenir de defendre’s davant del salvatge atac del presumpte agressor. De fet, el ministeri públic assenyala que els tres indigents atacats difícilment haurien pogut rebre algun tipus d’ajuda donada la situació d’estat d’alarma i de confinament per la pandèmia del coronavirus que hi havia en el moment que es van produir els fets.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa