Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’assassí de Ciutat Vella va robar la moto en marxa d’un repartidor de Glovo
  • CA

Cada vegada és més clara la seqüència que va encabir els tres assassinats en una tarda a Ciutat Vella. Amb el presumpte autor empresonat de manera provisional i acusat de cometre tots tres crims de manera consecutiva, els detalls que apunten al mateix autor, un home suec de 29 anys, segueixen aclarint els passos que va seguir durant poc més d’una hora. Fins al moment, se sabia que entre els dos últims crims, el sospitós hauria robat una moto de manera violenta amb la qual es va desplaçar fins a la zona de plaça Sant Jaume. El matís, que va apuntar ahir Crónica Global i ha pogut certificar el TOT Barcelona, és que aquell vehicle era d’un repartidor de l’empresa Glovo. A més, diversos testimonis detallen que l’inici del robatori violent es va cometre mentre el treballador circulava. 

Els fets van passar a la cruïlla dels carrers Placeta de Montcada i Sombrerers, ben a prop de l’edifici on es va trobar morta la senyora d’edat avançada, al carreró de l’Arc de Sant Vicenç. Eren al voltant de les quatre de la tarda i, de sobte, es va veure “un home amb dues bosses d’escombraries blanques, una a cada mà, que cridava i es dirigia cap a un repartidor de Glovo”. Ho explica l’Ivan, dependent de la botiga Pepe Jeans, situada just al davant de l’escenari on va succeir el robatori violent. Segons ell, la moto circulava a un ritme “lent”. És una zona de gran moviment de vianants. La mateixa versió apunta que l’atacant va colpejar el motorista amb les bosses d’escombraries que duia a les mans. 

Després, l’Ivan no va poder seguir observant els fets perquè tenia un client a càrrec i qui ho va veure va ser la seva companya. El relat de l’altra treballadora inclouria “puntades de peu” per part del presumpte assassí al repartidor i, finalment, el robatori de la moto, amb la capsa de Glovo inclosa, i la fuga del lladre. Va marxar ràpidament pel carrer Sobrerers en direcció a la Via Laietana. En el mateix sentit s’expressen els empleats d’altres negocis de la vora, com la joieria Fili Plaza o la botiga Tea Shop. Tots els testimonis vinculen la complexió i la roba que portava el detingut a plaça Sant Jaume, dessuadora fosca i pantalons marrons, amb l’autor del robatori violent de la moto. 

La cruïlla en què el presumpte assassí de Ciutat Vella va robar la moto a un repartidor de Glovo / D.C.

La cruïlla en què el presumpte assassí de Ciutat Vella va robar la moto a un repartidor de Glovo / D.C.

Després dels fets, molts dels presents durant la baralla per la moto, van acudir ràpidament a atendre l’home colpejat, tot i que per ell tot va quedar en un ensurt. “Ara, vist en perspectiva, ja pot estar content el repartidor. Podia haver estat molt pitjor”, comenta la dependenta de la botiga de tes. Tanmateix, l’agressió i el robatori van coincidir, precisament, amb l’activitat del temporal Glòria a la ciutat i va suposar una mostra més de com d’exposats queden els treballadors d’aquest servei en un moment en què molts conductors evitavaven circular davant les fortes ventades i la incertesa climàtica. 

Fonts policials han confirmat a aquest diari que la Guàrdia Urbana va trobar, més tard, la moto amb el bagul de Glovo incorporat a la zona de plaça Sant Jaume. Després de la detenció, la van poder vincular directament al presumpte autor dels crims. 

Una màscara, possiblement per respirar a l’incendi

D’altra banda, pel que fa al primer homicidi, el que va acabar amb l’incendi d’un pis del carrer del Portal Nou, un testimoni directe de la fuga del presumpte culpable ha detallat que l’home portava “una màscara que semblava bastant bona, amb un tub connectat, com per respirar”. De fet, qui ho explica és una persona que va tenir contacte directe amb el principal sospitós: el va ajudar a aixecar-se quan va caure del balcó, després que saltés per la façana per fugir del fum de l’incendi. En un primer moment, van pensar que era víctima de les flames i que intentava desfer-se’n. Ràpidament, però, quan va aixecar-se, va agafar una bicicleta i va anar-se’n, les sospites van aflorar. “Vam cridar “policia, policia” però no hi havia cap patrulla, en aquell moment, i va marxar pel carrer de Davant del Portal Nou”, afegeix la mateixa font. 

En el vídeo que va publicar la periodista Anna Punsí, de la Cadena SER, es pot apreciar com algunes persones s’apropen a assistir l’home que salta de balcó en balcó i cau després d’aterrar malament. Una d’elles és aquest veí, que puntualitza que no li va poder veure la cara perquè, a més del casc al cap, portava una màscara i un tub connectat. Ell té la impressió que era per respirar aire durant l’incendi, un fet que li afegiria premeditació a aquell homicidi, i que podria estar connectat amb alguna mena de bombona d’aire que podria tenir a la motxilla que duia a l’esquena. Tot això, però, són especulacions que no va poder comprovar per la rapidesa dels fets, assegura. Fonts policials tampoc no ho han aclarit. 

La façana del pis on es va cometre el pis i l'incendi del carrer Portal Nou / D.C.

La façana del pis on es va cometre el pis i l’incendi del carrer Portal Nou / D.C.

El presumpte autor dels fets, a més, no va dir res, més enllà d’un crit, quan va caure. Va marxar i va deixar un home mort a ganivetades, i amb una bossa al cap, al pis que havia cremat de manera intencionada, apunten els Bombers. De fet, encara avui es pot veure l’efecte sobre la façana d’aquella tercera planta del fum d’aquell dia. 

Més notícies
La jutge envia a la presó el triple homicida de Ciutat Vella per la seva “extrema perillositat”
Notícia: La jutge envia a la presó el triple homicida de Ciutat Vella per la seva “extrema perillositat”
Comparteix
Va matar un treballador de l'Ajuntament de Barcelona amb una punyalada
Companys del treballador municipal apunyalat van perseguir i retenir l’atacant
Notícia: Companys del treballador municipal apunyalat van perseguir i retenir l’atacant
Comparteix
Un d'ells va quedar ferit quan va enxampar l'home, que va ser detingut per la Guàrdia Urbana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa