Primer assaig per a les manifestacions contra la sentència de l’1-O

Una acció convocada per Pícnics per la República ha ocupat l’estació de Sants i després ha tallat diversos carrers de Barcelona

Primera manifestació de protesta contra la sentència del judici de l’1-O. Ha sigut una espècie “d’assaig”, segons els organitzadors, per a les mobilitzacions que començaran tan bon punt el Tribunal Suprem faci públiques les condemnes als presos polítiques. Tot fa pensar que seran condemnats per sedició i malversació de fons. La convocatòria del compte de Twitter Pícnics per la República ha aplegat un 300 persones a l’estació de Sants, un centenar ocupant el vestíbul i la resta a fora, escridassant al fort dispositiu policial que vigila la infraestructura des del dissabte.

Després que els Mossos d’Esquadra hagin desallotjat la seguda del vestíbul sense incidents, els manifestants han decidit iniciar una marxa cap a la plaça Espanya. A mesura que avançaven, més i més gent s’hi ha sumat fins arribar al miler de persones –la Guàrdia Urbana xifra en 700 i els organitzadors diuen 2.000–. Al migdia ha decidit seguir caminant i han tallat diversos trams de la Gran Via. Els manifestants, que han despenjat algunes banderes espanyoles que quedaven al passeig de Gràcia de la manifestació unionista del dissabte, s’han aturat una estona a plaça Catalunya.

Unes 200 persones s'han concentrat davant la comissaria de Via Laietana / XFDC

Unes 200 persones s’han concentrat davant la comissaria de Via Laietana / XFDC

Tot i que Pícnics per la República ja havia desconvocat oficialment la marxa, unes 200 persones han decidit baixar fins a la comissaria de la Policia Nacional a la Via Laietana, on han acabat la manifestació entre crits de “Fora les forces d’ocupació” o “Pim, pam, pum, que no en quedi ni un”. Alguns dels concentrats han insultat i escridassat els agents antiavalots dels Mossos que protegien la Prefectura. Al cap d’una estona la manifestació s’ha desconvocat definitivament sense cap incident rellevant.

 

Més informació

Nou comentari