Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arxivada la denúncia per possible prevaricació amb les guinguetes de platja
  • CA

El cas de possible prevaricació en la gestió de l’activitat de les guinguetes de la platja de la Nova Icària podria quedar-se en no res. El jutjat d’Instrucció número 25 de Barcelona ha decidit arxivar la denúncia penal presentada pel Gremi de Restauració de Barcelona contra el gerent de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, Francesc Jiménez Gusi, com a responsable d’aquestes presumptes irregularitats.

Segons ha avançat El Periódico, el magistrat considera en la seva interlocutòria que la forma d’actuar de Jiménez a l’hora d’autoritzar el muntatge de guinguetes el febrer del 2021 no pot ser constitutiva d’un delicte de prevaricació i que no hi va haver cap discriminació en l’atorgament dels permisos, que en alguns casos es van fer efectius abans que els establiments paguessin la taxa corresponent. De fet, el jutge instructor recorda que l’Ajuntament de Barcelona va decidir d’acord amb el Gremi de Restauració reduir un 75% aquest impost i avançar a l’1 de març del 2021 la temporada de platges a causa de les dificultats econòmiques causades per la pandèmia del coronavirus.

Tracte de favor o procés transparent

Cal recordar que la demanda interposada pels restauradors denunciava el presumpte tracte de favor que hauria tingut Jiménez amb una de les empreses que explota un d’aquests espais, a qui haurien permès muntar la seva guingueta abans d’haver dipositat la quantitat econòmica fixada en els plecs d’adjudicació. Aquesta circumstància hauria beneficiat la companyia respecte a la resta d’operadores que exploten les guinguetes, que van haver d’esperar a l’aprovació d’una rebaixa en el cànon per poder instal·lar els seus negocis.

Per la seva banda, el consistori barceloní assegurava el passat setembre que en tot moment es va actuar amb “transparència” i que es va autoritzar el muntatge de les guinguetes abans que es fes efectiu la liquidació de la taxa de 2021, “per complir amb la petició que havia fet el mateix Gremi de Restauració” d’avançar l’inici de la temporada a l’1 de març i no coincidint amb la Setmana Santa tal com establia el plec.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa