Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arxivada la causa contra el guàrdia urbà que va disparar un sense sostre

La jutgessa ha arxivat la causa oberta per presumpta temptativa d’homicidi contra l’agent de la guàrdia urbana que va disparar un sense sostre, en considerar que va actuar en legítima defensa. Els fets van succeir al Passeig de Sant Joan el 21 de novembre de 2020 quan una veïna va trucar la policia dient que tenia un problema d’insalubritat perquè un rodamón s’havia instal·lat a viure davant de casa seva.

Segona la versió policial, el sense sostre va apropar-se de manera agressiva als agents que el rodejaven brandant un ganivet i, com a conseqüència, un dels agents el va disparar en legítima defensa. L’home va ser traslladat a l’hospital i ingressat a la UCI i va trigar uns mesos a recuperar-se de les ferides; de fet es don la circumstància que continua sent investigat per un presumpte delicte d’atemptat a l’autoritat.

Recurs contra la decisió judicial i queixa per l’estigmatització del cas

La Fundació Arrels, que exerceix d’acusació popular, ha presentat un recurs contra la decisió judicial perquè entén que la causa hauria d’arribar a judici i no arxivar-se mentre encara es trobi en fase d’instrucció. A més, l’advocat d’Arrels considera que no és prou sòlid l’argument principal de la jutgessa per exculpar l’agent, que es basa en el fet que el sense sostre portava un ganivet lligat a l’avantbraç.

“Se l’està culpabilitzant per una cosa que no és correcte” ha assenyalat Ferran Busquets, portaveu d’Arrels, perquè des de l’acusació popular recorden que un ganivet pot ser una eina útil per a determinades tasques del dia a dia d’una persona que viu al carrer, com ara pelar fruita. En aquest sentit, a més, lamenten que l’home hagi estat estigmatitzat arran de la seva condició. “És un fet greu i és innecessari que una persona que dorm al carrer rebi un tret”, ha afegit Busquets.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa