Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Artadi i Colau reivindiquen el talent jove en el tret de sortida de la 080 Barcelona

Aquesta és la setmana gran de la moda catalana. La 080 Barcelona ha donat el tret de sortida amb l’acte d’inauguració d’una passarel·la que celebra la seva 23a edició. Un any més, un càsting d’excepció farà les delícies dels més fashionistes: i és que algunes de les models més populars lluiran els dissenys de les noves col·leccions dels 27 dissenyadors que hi participen. 

El certamen de moda, impulsat a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda del departament d’empresa i coneixement, pretén contribuir a la projecció i internacionalització de les creacions de la moda tèxtil a Catalunya. Així ho ha assegurat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en un discurs en el qual ha volgut treure pit: “El sector de la moda té molta trajectòria i recorregut a la ciutat. Ens trobem en una fase de transició en la qual volem potenciar les oportunitats i no la crisi. L’impacte de la tecnologia és clau, però els emprenedors s’hi estan adaptant”.

“El sector tèxtil està molt consolidat al nostre país, però al mateix temps s’està expandint; el que fa que molts joves s’interessin per aquest món. Barcelona està molt ben posicionada a escala internacional, precisament perquè tenim dissenyadors i dissenyadores de prestigi, empreses capdavanteres, models reconeguts…”, ha continuat.

ada colau 080 barcelona

Ada Colau. | J. N.

El repte de cara a aquesta temporada? Que la ciutat segueixi treballant en la sostenibilitat, en fer que la creació de la moda tingui com a eix central aquest element “imprescindible”. A més a més, ha assegurat que fan tot el possible per ajudar la gent jove i als emprenedors a entrar dins d’aquest món: “Donem suport a la internacionalització de les PIMES del sector. Us desitgem tot l’èxit del món i volem felicitar-vos per totes les novetats que presenteu”.

La consellera Elsa Artadi també s’ha volgut dirigir als dissenyadors emergents que participen per primer cop en aquesta passarel·la i aprofitar per deixar clar que la Generalitat està orgullosa del sector tèxtil català: “A Catalunya és una indústria importantíssima. Dona feina a més de 60.000 treballadors, en més de 4.000 empreses que generen una facturació de 5.000 milions d’euros. S’hi dediquen amb molt d’èxit, per la qual cosa hem de vetllar pel sector i trobar la manera de treballar junts les empreses i les institucions”.

artadi 080

Elsa Artadi. | J. N.

“Anem en la direcció correcta, però no és prou encara per un sector que considerem estratègic i que està molt arrelat a Catalunya des de fa molt de temps. Hem de millorar l’oferta d’estudis i de formació i apostar pel nou talent, ja que tenim un país molt obert i internacional”, ha conclòs Artadi. Posteriorment, ambdues han posat amb la directora de la passarel·la, els dissenyadors que hi participen i alguns sponsors.

La 080 Barcelona tot just arrenca, però de ben segur que se’n parla -i molt- de les novetats que s’hi presentaran. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa