Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arrenca, per fi, la reforma de la Rambla després d’anys de retard
  • CA

Els barcelonins han esperat molt, però la reforma de la Rambla arrenca, per fi, aquest dilluns. Concretament, comença la primera fase de les obres, que es farà en el tram de la Rambla més proper al mar, a la zona de Colom. La idea d’aquesta primera fase és allargar aquest passeig i obrir-lo al mar creant una nova plaça. També es vol transformar l’avinguda Drassanes per convertir-la en una zona d’estada i replantar l’arbrat, entre altres.

Es preveu que aquesta primera fase duri un any i mig, mentre que la reforma completa de la principal artèria de Barcelona s’allargarà, en principi, fins al 2030. Els treballs compten amb un total de cinc fases i la despesa total que suposaran per a l’Ajuntament és de 44,5 milions d’euros.

El projecte es va aprovar fa sis anys

Un dels problemes que ara suposa la remodelació és el temps que durarà, i és per això que, per exemple, Junts ha demanat que s’acceleri. En aquest sentit, és important recordar que el projecte es va aprovar fa sis anys i ha patit diferents retards. De fet, l’entitat comercial de la zona, Amics de la Rambla, va col·locar fa temps en el passeig un marcador que indica els dies de retard de les obres.

Per part seva, el president d’Amics de la Rambla, Fermín Villar, s’ha mostrat més d’una vegada crític amb els endarreriments i amb la gestió del projecte per part de l’Ajuntament. Fa uns dies, va dir a ‘Cafè d’idees’ que “les obres ja podrien estar enllestides”. Això no és tot. Va insistir que els més de set anys que es contempla que durin “és un insult cap al passeig” i va recordar que la posada en marxa es fa en el marc d’una “tardor electoral”. Des del seu punt de vista, tot això “demostra que al govern municipal no li interessa la Rambla en absolut”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa