Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquestes són dues de les millors braves que es poden menjar a Barcelona

Barcelona és una ciutat de braves. Se’n poden menjar en desenes d’establiments de tots els barris. Un clàssic entre els clàssics és el bar Tomàs de Sarrià (Major de Sarrià, 49). Un altre, situat a l’altra punta del Tomàs, és la Esquinica, al passeig de Fabra i Puig, 296. Recentment, el Bravas Fest ha elegit les millors braves de Catalunya, i dels tres premis que s’han entregat, dos han estat a negocis de la capital catalana.

El premi del jurat de l’esdeveniment, entre el qual hi havia l’inflluencer Rafuel, se l’ha endut les braves del Rooster & Bubbles, un restaurant del Born que es troba a pla de Palau, 12. Especialitzat amb pollastre a l’ast i cava des del 1962, les seves patates braves, batejades com Monalisa, se serveixen amb allioli i shichimi togarashi (espècies japoneses).

L’altre bar de Barcelona que va ser guardonat és tot un clàssic, el Montesquiu del carrer de Mandri, 56. Al Bravas Fest va rebre el premi honorífic. Amb 72 anys d’història, l’establiment de la zona alta és propietat des del 1991 de l’empresari Javier de las Muelas. Les braves que ofereix estan fetes amb patates forneres amb salsa de pebre roig fumat, romesco, vinagre i allioli. Una curiositat d’aquest bar és que tenen un marcador amb el nombre de braves que han servit: prop de 900.000 l’abril passat.

Unes 42.000 racions de braves

El Bravas Fest va tenir lloc del 4 al 6 d’octubre al Poble Espanyol. Hi van passar unes 30.000 persones i es van servir unes 42.000 racions de braves, unes 10 tones i mitjà. El públic també podia premiar un dels 14 negocis participants. En aquest cas, el guardó va ser per XinVic, un gastrobar de cuina creativa situat al nucli antic de Vic. Les seves braves estan preparades amb una salsa de carn de vedella, llima i ceba.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa