Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una app permetrà controlar els barcelonins que viatgin a zones tropicals

L’Hospital Clínic de Barcelona farà un seguiment telemàtic i continu dels pacients que viatgin a països amb malalties tropicals a través d’una aplicació mòbil. Aquesta plataforma s’estrenarà en poques setmanes i permetrà que l’afectat pugui consultar amb els metges a distància petites incidències de salut que tingui com diarrees, mals de cap o lesions cutànies, i un sanitari li podrà recomanar un tractament.

Segons la informació facilitada aquest dijous pel centre hospitalari de la capital catalana i recollida per l’ACN, la previsió és que la nova aplicació entra en funcionament coincidint amb el nou espai del Servei d’Atenció al Viatger Internacional (SAVI) i el Centre de Vacunació d’Adults, que compartiran dependències. Els dos serveis ja han recuperat l’activitat prèvia a la pandèmia, amb més de 21.000 viatgers anuals atesos i més de 20.000 vacunes injectades.

Aquesta plataforma -batejada amb el nom Famba- es podrà descarregar quan el viatger visiti el centre abans de partir i s’introduiran les seves dades mèdiques i els riscos que pot tenir al lloc on vagi. Durant el viatge l’aplicació li farà preguntes sobre el seu estat de salut periòdicament. Si no té cap problema, no anirà més enllà. Si pateix alguna incidència mèdica no greu, el qüestionari concretarà una mica més la simptomatologia, i el pacient fins i tot podrà enviar fotos o resultats de proves mèdiques. Un sanitari, des de Barcelona, el podrà assessorar sobre els passos a seguir. Quan torni del viatge també podrà ser atès al centre.

Àsia perd l’hegemonia i s’iguala el taulell

Les dades del Clínic apunten que abans de la covid el sud-est asiàtic era el destí majoritari de molts dels pacients, però la covid ho va aturar i aquests països han estat dels últims a reobrir-se al turisme, cosa que va derivar molts viatgers a l’Àfrica i Amèrica Llatina. Ara ja es tornen a nivells prepandèmia i Àsia torna a ser un dels destins preferits.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa