Els Mossos d’Esquadra han apartat un agent de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) que la nit de divendres a dissabte, passada la mitjanit, va fer una “mala actuació”. En concret, va agredir un detingut que havia estat enxampat, juntament amb un grup d’11 persones més, bevent i saltant-se el toc de queda. El vídeo en què es veu l’agent colpejant l’arrestat ha estat compartit per Bcn Legends a Instagram. Els fets van tenir lloc a la plaça del Pes de la Palla, al barri del Raval del districte de Ciutat Vella.

La Direcció General de la Policia ha obert una informació reservada per analitzar l’actuació, esclarir els fets ocorreguts i determinar quina serà la sanció per a l’agent. La intervenció es va donar quan els agents de l’ARRO van detectar un grup de 12 persones consumint alcohol al carrer cap a les 0.30 hores. En aquell moment els Mossos els van identificar i l’actuació va acabar amb la detenció d’un home, que va ser l’agredit per l’agent.

Durant la detenció diversos mossos el van reduir mentre ell cridava i els amenaçava. “Te’n recordaràs d’això”, deia, com també es queixava que no podia respirar. L’arrestat està acusat d’un presumpte delicte d’atemptat als agents i lesions, i va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Quan els agents identificaven el grup l’agredit li comenta a l’agent agressor que algú havia robat cinc euros a un membre del grup. Tot seguit comença un diàleg en què el mosso s’apropa a l’home i, després d’intercanviar unes paraules, el colpeja a la cara i el fa caure a terra mentre l’agredit li demana que es calmi.

Comentaris

  Rocacorba Novembre 16, 2020 | 22:25
  Un mosso no, si ve es el principal actuant,i per cert amb molta rabia, hi havia agents mes que no varen fes res per impedir-ho. La nostra policia catalana, per fer aquestes actuacions, similars a les d'altres cosos, NO. Cal prendre mesures per a tot el grupo dels mossos. Ja fa masa vegades que això pasa. A veure si amb el nou conseller, això s'acaba i depura persones del cos. Cal una denuncia seria i que tothom s'anaseventi.
  Anònim Novembre 16, 2020 | 22:53
  Quina vergonya de pavo aquest mosso. És més quillaco que els del carrer. Penós q tinguin sou fixe i que tinguin poder. Lamentable.
  uno que vive en tabarnia Novembre 17, 2020 | 10:58
  QUANT NO VALS PER LA VIDA PROFESIONAL, FEST-HA MOSSO
  ALF Novembre 17, 2020 | 12:10
  Si no higués video, que haurien dit els companys mossos? Ja ho sabem.

Nou comentari

Més notícies
El manifestant que va acabar atropellat / David Cobo

La Guàrdia Urbana revisa sense cap mesura especial l’atropellament a un manifestant

Se li està aplicant el procediment que segueix "qualsevol actuació", defensen fonts municipals
El manifestant que va acabar atropellat / David Cobo

Irídia exigeix una investigació sobre l’atropellament de la Urbana a un manifestant

El centre per la defensa dels drets humans considera "perilloses" les maniobres policials d'aquest tipus