Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un any de presó per a un jove que va llençar objectes contra els Mossos

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat una pena d’un any de presó per llençar objectes contra els Mossos d’Esquadra. La pena ha caigut sobre un jove i l’escenari dels fets va ser una manifestació contra al sindicat policial Jusapol, que va tenir lloc el setembre del 2018 a la Via Laietana. Durant la protesta, els manifestants van llençar pintura a diversos agents com si estiguessin a l”holi festival’.

Pel que fa als dos acusats, el TSJC considera que ha quedat provat, de la mateixa manera que va fer l’Audiència de Barcelona, que “van tenir una participació activa en el llançament d’objectes, sense que s’hagi acreditat que cap d’ells impactés contra els agents que estaven al cordó policial”. El segon acusat va ser condemnat a tres mesos de presó per l’atenuant de trastorn mental i consum d’alcohol i drogues. Ell no va recórrer la sentència.

La manifestació de Jusapol va ser convocada durant el primer aniversari de l’1-O davant de la Prefectura Superior de Policia de la Via Laietana. L’objectiu? Donar suport a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil pel que va succeir durant l’1-O. Per part seva, l’associació l’Observatori contra la Catalanofòbia va convocar una mobilització en contra de la manifestació dels policies. Llavors van entrar en joc els Mossos, que van crear un cordó de seguretat perquè les dues parts no es trobessin.

Pintura a un congrés polèmic

El passat mes d’octubre es va celebrar a Barcelona un congrés immobiliari, The District, que també va estar marcat per la pintura. Diversos activistes van llençar pots de pintura a diversos congressistes que van acabar amb els vestits bruts. Tanmateix, prop de 200 persones van intentar boicotejar el congrés ocupant l’entrada del congrés fent servir el mètode de l’arrenca cebes. Els Mossos d’Esquadra els van desallotjar després que es visquessin diversos moments de tensió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa