Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les antigues ocelleries de la Rambla es mobilitzen contra el tancament
  • CA

El personal de les 11 antigues parades d’ocells de la Rambla s’ha concentrat aquest dijous al matí davant de l’Ajuntament per reclamar “diàleg” amb el govern municipal i “un acord” que eviti el tancament dels establiments. En aquest sentit, adverteixen de la pèrdua de llocs de treball que pot suposar la mesura, que va associada a l’aprovació definitiva del pla per reformar i ampliar l’espai per als vianats a la Rambla, una obra pendent des de fa sis anys i que tots els partits del Consistori han validat aquesta setmana perquè la remodelació comenci el 2022.

En aquest sentit, els venedors de les velles ocelleries es queixen d’un presumpte greuge comparatiu amb els paradistes dels mercats municipals. L’argument que esgrimeixen és que el consistori s’escuda en què les seves llicències han vençut després d’atorgar-se per un termini de 50 anys, però contraposen que podria recriminar-se la mateixa raó a les parades dels mercats. Segons afirmen els manifestants, “un 97% dels punts de venda dels mercats municipals de la ciutat es troben en la mateixa situació administrativa, donat que les seves concessions també tenen una antiguitat superior als 50 anys”.

Els treballadors de les antigues ocelleries neguen que les llicències dels establiments que regenten s’hagin exhaurit. Aquestes parades han anat renovant-se en els últims anys i han deixat de dedicar-se a la venda d’animals vius. El personal -agrupat en la Plataforma d’Afectats pels Desnonaments de la Rambla- critica que l’Ajuntament només els ha convocat per comunicar-los que hauran d’abandonar els punts de venda. Alhora, els manifestants han apel·lat a l’alcaldessa Ada Colau per obrir negociacions amb una mediació amb els propietaris de les 11 antigues ocelleries.

“En aquests moments hi ha cent famílies que viuen en una situació d’incertesa“, ha alertat el portaveu de la plataforma, Miguel Martínez. També ha recalcat que els responsables dels establiments no han rebut resposta a les peticions de negociar una solució. La plataforma demana garantir els llocs de treball de les parades, ja sigui dins o fora de la Rambla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa