Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Així serà l’antiga presó de La Model per dins un cop transformada
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona projecta transformar l’antic centre penitenciari de La Model en un gran pol d’equipaments i espai verd de l’Esquerra de l’Eixampl, ha informat el consistori aquest dijous a través d’una nota de premsa. El consistori farà una actualització del planejament d’acord amb la proposta que va guanyar el concurs.

El projecte d’ordenació del conjunt, fet amb l’equip de la proposta guanyadora ‘Model, batega!”, permetrà iniciar la redacció dels projectes dels equipaments que es construiran en una primera fase: l’institut-escola, el poliesportiu i l’espai memorial. Hi ha una dotació prevista de dos milions d’euros per fer aquests encàrrecs. El projecte fa compatibles l’habitatge públic i els set equipaments públics compromesos amb la conservació del patrimoni dins d’un futur gran parc urbà, diu la nota.

Així serà La Model per dins
Així serà La Model per dins

Per ampliar els usos provisionals actuals que té la Model, l’Ajuntament ha iniciat la redacció de projectes per obrir un interior d’illa provisional al carrer de Provença o adequar la primera planta de l’edifici d’Entença per a usos veïnals. Al novembre s’inaugurarà l’exposició “La Model es transforma” per explicar la transformació prevista, tal com reclamava el veïnat.

Els primers equipaments entraran en funcionament entre el 2026 i el 2027

L’Ajuntament preveu que els primers equipaments projectats a l’espai de l’antiga presó Model entrin en funcionament entre 2026 i 2027. Es tracta concretament d’un institut-escola, un poliesportiu i un espai memorial.. El consistori preveu redactar i llançar els concursos d’aquests projectes a principis del 2023. En una segona fase de transformació, més endavant, s’incorporaran la resta de projectes: 121 habitatges públics, un espai per a joves, una escola bressol i espais d’economia social i solidària, a més d’una residència de gent gran.

En total, el projecte d’ordenació de la Model preveu set equipaments públics i diferents espais. Els de la segona fase es començaran a redactar el 2024 per estar enllestits entre 2027 i 2028.

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, ha assenyalat que la reconversió de la Model en un pol d’equipaments i habitatge és “molt important” i “rellevant” per a l’Eixample i les mancances històriques del Districte, i més concretament, del barri de l’Esquerra de l’Eixample. Sanz ha assegurat que l’objectiu que els primers equipaments estiguin llestos el 2026 és un objectiu “realista” que el govern municipal podrà complir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa