Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’ampliació de La Maquinista es reduirà a la meitat i es farà més habitatge
  • CA

El nou planejament urbanístic dels voltants del centre comercial La Maquinista, al districte de Sant Andreu, planteja reduir de 42.000 a 21.000 metres quadrats l’ampliació del centre comercial. Això vol dir que podrà créixer la meitat del que es preveia inicialment. L’altra meitat es farà servir per construir habitatges, equipaments, serveis i establiments de proximitat.

Segons ha explicat l’Ajuntament, que ha aprovat inicialment els instruments que fan possible que es pugui tirar endavant la nova ordenació urbanística, amb el nou planejament es dona prioritat a l’habitatge, les zones verdes, els equipaments i la mobilitat sostenible. En aquest sentit, ha afegit, “deixa enrere” el projecte inicial, que contemplava un major creixement del centre comercial La Maquinista i de les torres de pisos que s’aixecaran. Aquest es va aprovar el 2015, durant el mandat de l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias. Amb el nou planejament es compleix l’acord que l’Ajuntament va signar l’estiu del 2021 amb els promotors Unibail-Rodamco-Westfield.

1.5000 nous metres quadrats es destinaran a habitatge lliure i protegit

Pel que fa a la distribució dels metres quadrats que ha perdut La Maquinista amb el nou projecte, 15.000 es destinaran a habitatge lliure i protegit, 5.000 a oficines, ‘coworkings’ o gimnasos; i 1.000 a comerç local. Pel que fa al centre comercial, també està sobre la taula l’opció que més endavant es pugui reduir l’edificabilitat comercial amb el trasllat d’un màxim de 10.000 metres quadrats al Centre Comercial de Glòries, gestionat pel mateix propietari.

Amb aquest canvi, llavors, hi haurà un total de 65.000 metres quadrats per a habitatge, on es faran 812 habitatges, dels quals 518 seran lliures i 294 protegits. Una altra diferència important respecte al pla anterior és que l’alçada màxima de les torres d’habitatges seran d’un màxim de 17 plantes, mentre inicialment es preveia que fossin de 25.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa