Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’AMB imagina avingudes convertides en places i parcs a l’Espai Mercè Sala

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) exhibirà en l’Espai Mercè Sala de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) un concepte que imagina una Barcelona més verda: “avingudes metropolitanes”. És part del Pla director urbanístic metropolità i es presentarà en una exposició que s’inaugura aquest dimecres en l’Espai Mercè Sala. Es diu ‘Metròpolis d’avingudes’ i, tal com ha assenyalat l’AMB en un comunicat publicat aquest dimecres, ensenya com seria una ciutat en la qual “vies, autopistes i carreteres” s’haguessin transformat “en espais públics accessibles, sostenibles i integrats a la ciutat i a la natura”. És a dir, en espais més respectuosos amb el medi ambient i que, per tant, contribuirien en la lluita contra el canvi climàtic.

Aquesta realitat es mostra en un mural d’uns 25 metres, on es veu com les avingudes i els nusos viaris es “poden convertir” en places i parcs, entre altres. També hi apareixen diferents textos i missatges. El lema de l’exposició és ‘Grans carrers per a distàncies curtes’ i compta amb vuit articles on s’expliquen els conceptes de les avingudes metropolitanes.

L’exposició es podrà veure fins al gener del 2023

És important saber que l’exposició es podrà veure fins al pròxim 10 de gener i que és resultat del concurs d’idees ‘Nusos i Cruïlles’. Aquest va obrir un debat tècnic i professional multidisciplinari sobre el paper dels nusos i les infraestructures del futur. Es va comptar amb la participació d’un total de 53 equips.

Pel que fa al Pla director urbanístic metropolità, que s’està redactant, proposa crear una xarxa d’avingudes metropolitanes que vertebren el transport públic i, alhora, garanteixen que es pugui anar a peu i amb bicicleta entre diferents municipis. Això no és tot. També proposa noves vies que “concentraran equipaments i espais públics” per tal d’afavorir, encara més, la proximitat i l’accessibilitat entre municipis, ha afegit l’AMB.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa