Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alerta al Port de Barcelona per una fuita d’hidrocarbur
  • CA

Protecció Civil alerta d’una fuita d’hidrocarbur que s’ha produït a les instal·lacions del Port de Barcelona. El PROCICAT ha activat en fase de prealerta el pla especial per contaminació d’aigües marines (CAMCAT). La fuita s’ha produït en una gavarra —l’embarcació que facilita combustible als altres vaixells— amarrada al moll d’Alvarez.

Segons informa el Port, el vessament, que s’ha pogut contenir de forma ràpida, ha estat de fuel lleuger i els tècnics de seguretat han instal·lat barreres de protecció. En aquests moments hi ha dues embarcacions treballant en tasques de neteja, segons informa Protecció Civil a les xarxes. La quantitat d’hidrocarbur de la fuita no arriba als 500 litres. Mentrestant, el Port investiga els fets per saber què ha pogut passar, però de moment comenta que desconeix els motius d’aquest vessament.

Les actuacions previstes per minimitzar la contaminació

El CAMCAT és un pal especial per quan es produeixen episodis de contaminació al mar. En aquest cas, s’activa un model d’actuació coordinat entre els diferents mitjans involucrats, tant pel que fa a les administracions públiques com les institucions tant públiques com privades. L’objectiu del pla és treure el màxim rendiment a cada actuació i acabar quan abans millor amb la contaminació marina que s’estigui produint.

Paral·lelament, el Port de Barcelona ha activat el Pla Interior Marítim (PIM). El que pretén aquesta actuació és donar resposta a totes les terminals que manipulen productes químics i hidrocarburs ja sigui en els contenidors del port o en altres zones del recinte.

Més episodis de contaminació al Port

Aquest accident reforça algunes queixes de les principals ONGs mediambientals per acabar amb la contaminació que es produeix en els principals ports d’Europa. En aquest sentit, Ecologistes en Acción ja ha demanat la “prohibició immediata de l’ús de combustibles pesats, que s’aturi la construcció de noves terminals de creuers, així com un pla ambiciós de decreixement del sector”. Cal recordar que el Port de Barcelona treballa amb tres de les empreses de creuers més contaminants que operen a Europa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa