Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tres de les empreses de creuers més contaminants operen a Barcelona
  • CA

El Port de Barcelona treballa amb tres de les empreses de creuers més contaminants que operen a Europa. Aquesta és la conclusió que es pot extreure de l’últim estudi realitzat per l’associació mediambiental alemanya NABU, que situa les companyies MSC, Royal Caribbean i Costa Cruceros a la cua pel que fa a sostenibilitat i emissió de contaminació.

En concret, la dècima edició d’aquest particular rànquing -que compara i classifica les 19 empreses de creuers que operen en aigües europees– conclou que només una de les companyies auditades aprova l’examen pel que fa a l’aplicació de mesures per reduir les emissions. Pel que fa a les operadores esmentades amb presència a la capital catalana, les tres empreses se situen entre les deu pitjors pel que fa a sostenibilitat.

La pitjor puntuació de les tres, però, se l’emporta Costa Cruceros, molt a prop de Royal Caribbean. A dues posicions de distància es troba MSC, que malgrat obtenir una millor puntuació, se situa encara molt lluny de la companyia Hurtigruten Norway, l’única que aprova en el rànquing d’aquest 2022.

Poca implicació

En una publicació a través de les xarxes socials, Ecologistes en Acció denuncia aquesta situació i assegura que l’estudi constata que les companyies de creuers que operen a la ciutat continuen “fent molt poc” per a protegir el medi ambient, la salut humana i el clima. L’entitat també destaca que precisament les empreses amb més presència en ports com el de Barcelona o el de Palma de Mallorca són les que tenen plans d’expansió més “agressius” i les que pitjor posició tenen al rànquing d’enguany.

En aquest sentit, Ecologistes demana la “prohibició immediata de l’ús de combustibles pesats, que s’aturi la construcció de noves terminals de creuers, així com un pla ambiciós de decreixement del sector”. “La indústria dels creuers és incompatible amb els objectius climàtics, la protecció prioritària de la salut de la població, la necessària reducció del consum energètic i la transició urgent a un turisme sostenible i socialment just”, conclou l’entitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa