Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament portarà al Suprem l’anul·lació del dentista universal

La validesa del projecte de dentista universal es decidirà al Tribunal Suprem. L’Ajuntament de Barcelona recorrerà a l’alta cambra la sentència que anul·la una part d’aquesta iniciativa després de conèixer la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ha optat finalment per rebutjar els recursos presentats pel consistori i per la companyia Barcelona Serveis Municipals.

En concret, la part de la iniciativa afectada és la que pretenia ampliar aquest servei a tota la població i sense restriccions, oferint una rebaixa de preus d’entre el 10% i el 40%. Els serveis a la població més vulnerable, recorda l’Ajuntament, que es presten en 4 clíniques, es mantenen intactes.

En una roda de premsa celebrada aquest divendres i recollida per l’ACN, la regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha assegurat que el projecte “segueix viu” perquè encara no hi ha una sentència ferma i ha criticat el posicionament del Col·legi d’Odontòlegs de Catalunya (COEC), que va presentar recurs contra la iniciativa. “Per què aquesta por?”, ha inquirit. Tarafa ha precisat que el dentista municipal per a persones vulnerables no se suspèn i que és l’ampliació del projecte la que està ara qüestionada.

Els responsables del projecte han confirmat que presentaran recurs de cassació al Suprem i segurament un altre de subsidiari al TSJC, ha indicat el responsable de Serveis Jurídics de Barcelona, Manuel Mallo.

Possible duplicitat de competències

En la seva resolució, el TSJC argumenta que la salut bucodental és una competència de la Generalitat com a administració sanitària i que l’Ajuntament no pot prestar aquest servei sense un informe del Govern que acrediti que no es produeixen duplicitats en aquest sentit. “El projecte no s’ajusta al marc competencial definit legalment, ni pot considerar-se una activitat complementària”, remarca el tribunal, que considera que es produeix una “duplicitat en l’exercici de les competències”.

Cal recordar que la iniciativa es va aprovar al ple de l’Ajuntament de Barcelona celebrat el 29 de març del 2019.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa