L’Ajuntament ordena tancar un bar per una taula ajustada a la façana

L'amo del bar ja va retirar l'element quan se li va requerir, però els serveis municipals demanen igualment la clausura del negoci

L’Ajuntament de Barcelona ha emès una ordre de cessament de l’activitat del bar Saffron, al carrer d’Enric Granados, arran de la col·locació d’una taula ajustada a la façana. La notificació, avançada pel programa Bàsics de betevé i confirmada per aquest diari, ignora el fet que la taula ja no hi sigui i reclama que es tanqui tot el negoci. Aquest és l’últim episodi d’uns mesos d’estira-i-arronsa entre l’amo del bar, Josep Diéguez, i els serveis municipals.

Tot va començar amb la decisió de Diéguez de disposar un barril a tocar de la porta del bar, amb una funció entre la decoració i l’ús puntual com a taula per a qui prenia un cafè, explica ell mateix a la televisió barcelonina. Aquesta decisió, però, es va veure ràpidament rebutjada per una inspecció rutinària desplegada el 19 de maig passat. En aquell moment, els tècnics ja el van advertir. Havia de retirar aquell barril perquè sobrepassava els límits de la façana i dificultava el pas de col·lectius amb dificultats de mobilitat, com les persones cegues.

La idea del restaurador, doncs, va ser dir adéu al barril i substituir l’element per una taula estreta que, ara sí, s’ajustava als marges de la façana i no sobresortia. La va comprar, la va instal·lar i va pensar que ja s’havien acabat els problemes. Res més lluny de la realitat. El 28 de juliol rep un nou requeriment. L’Ajuntament li indica que ha de desmuntar i treure “els elements no autoritzats”, en referència a la tauleta nova.

Contrariat, Diéguez va trucar al Gremi de Restauració de Barcelona per demanar què havia de fer. El consell que es va endur va ser preventiu: per estalviar-se maldecaps, millor fer cas i treure-la. I així ho va fer, assegura a betevé. Des de llavors, ja no ha tingut cap element ocupant aquell espai. Tanmateix, això no ha aturat el procediment de l’Ajuntament, que li ha tornat a enviar aquest setembre una nova notificació. El document municipal assegura que no s’ha corregit el requeriment que s’hi va fer i que, per tant, ha de cessar l’activitat. L’home a càrrec del Saffron, però, entèn que això ha de ser un error i el seu advocat està treballant en un recurs. De moment, el local segueix a ple rendiment.

Comentaris

  Tano 23/09/2021 10:55 am
  La fastigosa Colacao fot fàstic etern.
  Barcelona està acabADA!! destrossADA!! 23/09/2021 11:54 am
  Els hi ho permet tot i més, estan omplint de "corralets" d'allò més cutre Barcelona. S'ha multiplicat per mil les taules, sorolls i incomoditats a la via pública per culpa dels Colaubars, però ara, per una taula mal posada, els vol tancar, no em direu que no és estrany? alguna cosa hi ha que no ens diuen ...
  X2 23/09/2021 12:54 pm
  Son ganes de tocar els collons, no?
  Andreu Castan 23/09/2021 1:20 pm
  Colau dement, comunista, sectaria i lladregota DESC.SINDICAT DE L'HABTATGE amb sous de 2,000 euros pagant DESC, quins lladres comu.quinquis
  1714 23/09/2021 2:11 pm
  Delinqüents que voten delinqüents i passen aquestes coses. Una bona trencadissa de cames a aquests delinqüents un dia abans d'anar a votar estalviaria molts problemes.
  Barceloní. 23/09/2021 3:36 pm
  Perquè no intenteu posar ordre al desori de bicicletes, patinets etc.?. Perquè no teniu pebrots!
  Colau odia als VIANANTS, COLAU TERRORISME I NEGOCI BRUT 23/09/2021 3:42 pm
  A Rambla Catalunya els vianants ja no poden passar perla Rambla es propietat privada de les terrasses. COLAU COBRA EN NEGRE ?
  Aturem La BARBARIE COLAU!!!! 23/09/2021 5:21 pm
  Aviat amb la Colau haurem d'anarpel carrer amb una corassa i una mangala per atunyinar criminals de la bici, patinet i motos per les voreres, l'AUTENTIC CARRIL BICI DE LA CRIMINAL COLAU. Barcelona MATA, COLAU MATA
  JOSEP EL CATALÀ EMPRENYAT 23/09/2021 7:55 pm
  ALCALDESSA DE BARCELONA . ADA CALAU , Quina manera mes rara teniu de protejir EL COMERÇ A LA CIUTAT ..Les MOTOS APARCADES SOBRE LA VORERA , Mai les feu fora NO MOLESTEN A PERSONAS CIEGAS ES VEU .-. ..ELS PATINETS ELECTRICS PER SOBRE LA VORERA ..Es veritat COLAU NO MOLESTEN NI PERJUDICAN A LES LES PERSONES CIEGAS HE .. ¿ QUE PASA CALAU QUEL AMO DEL BAR NO ES DELS BOSTRES Y LO JODEIS ?

Nou comentari