Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament ofereix cursos d’idiomes a 1.200 persones, la majoria dones
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha ofert cursos d’idiomes a 1.228 persones, el 81% d’elles veïns i veïnes de la ciutat. Ho ha fet a través de Barcelona Activa i el Consorci d’Educació de Barcelona, amb l’Escola Oficial d’Idiomes de Drassanes i el Servei de Llengües de la Universitat Autònoma de Barcelona, que han col·laborat amb el consistori per desplegar aquest pla, anomenat Reskilling Idiomes i que ha tingut un cost d’un milió d’euros. El programa ha tingut l’objectiu de “capacitar en competències professionals i lingüístiques la ciutadania perquè reforçar el coneixement d’idiomes és un pas imprescindible per a la competitivitat del futur”, ha dit el consistori, a través d’un comunicat de premsa.

El 72% de les persones que han participat en aquest programa són dones majors de 40 anys amb estudis universitaris. Això són 884 d’un total de 1.228 participants. També hi havia joves Prometeus, un altre projecte d’àmbit municipal que ajuda a joves del Raval a cursar estudis universitaris. Quant a la situació laboral de les persones que han cursat aquest pla formatiu, el 53% estava en situació d’atur.

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, ha destacat que “potenciar l’aprenentatge i el domini de diferents idiomes respon a una aposta molt decidida, en ple segle XXI, per ajudar a millorar les competències professionals de les persones treballadores o que es troben en procés de cerca de feina, i també per continuar enfortint la competitivitat de Barcelona, una ciutat amb una notable presència d’empreses internacionals i amb una gran projecció global”. En aquesta mateixa línia, ha qualificat d'”èxit” el resultat obtingut, perquè considera que això “permetrà estar millor preparats i millor posicionats en un entorn laboral cada vegada més globalitzat, i també perquè a la vegada s’enforteix el caràcter de Barcelona com a ciutat cosmopolita i més atractiva per la comunitat internacional”.

La majoria ha fet anglès

La majoria de persones han demanat aprendre i millorar el seu nivell d’anglès. En concret, el 71% ha apostat per aquest idioma. L’han seguit el francès (13%), l’alemany (7,8%), l’italià (4,7%), el xinès (1,4), el rus (0,8%), i l’àrab (0,7%). Quant a nivells, el 67% han triat nivells inicials (A1).

Tot i que Barcelona és la segona ciutat d’Espanya que presenta millor nivell en el coneixement de l’anglès, el rànquing mundial que avalua el domini de l’idioma en els adults del EF English Proficiency situa Espanya a la cua d’Europa, amb un estancament durant 10 anys consecutius.

L’Ajuntament explica que els cursos han tingut una durada de 30 hores a 100 hores, alguns amb temàtica general i d’altres especialitzats per a les feines en sectors com ara comerç, restauració i administratiu, i d’altres, per a preparació de certificats o per examinar-se i acreditar un nivell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa