Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament obre la porta a permetre l’obertura de botigues per Sant Jordi

Dels 10 dies festius que les botigues poden obrir, vuit els marca la Generalitat i dos l’Ajuntament. El director general de Comerç del Govern català, Jordi Torrades, va dir en declaracions a l’ACN que el consistori podia permetre l‘obertura de les botigues per Sant Jordi modificant un d’aquests dos dies. Davant d’aquesta situació, els comerços de Barcelona estan treballant amb l’Ajuntament per tal de fer realitat aquesta possibilitat.

Per part seva, la directora de Barcelona Oberta, Núria Paricio, va dir aquest dijous a ‘bàsics’ que els comerciants aconseguirien revertir la situació. Per una part, va defensar que la petició d’aixecar les persianes dels establiments s’havia fet amb el “temps just” i que han fet una proposta que podria funcionar: canviar l’1 de novembre pel 23 d’abril. És a dir, no obrir per al Dia de Tot Sants i fer-ho per Sant Jordi. En cas que es tiri endavant la iniciativa, l’Ajuntament, ha dit, hauria de “fer la demanda” i parlar amb les diferents organitzacions comercials de la ciutat i assegurar-se que totes estan d’acord. D’altra banda, fonts municipals han obert la porta a fer el possible per permetre l’obertura en declaracions a l’ACN. “Si arriba una petició de canvi que tingui el mateix consens que va tenir la petició que en el seu moment vam elevar a la Generalitat, no tenim cap inconvenient en elevar a la Generalitat aquesta darrera proposta”, han assenyalat.

Fruit d’un oblit

Tanmateix, va insistir que l’obertura del comerç durant el dia de Sant Jordi seria una bona oportunitat per als comerciants i l’economia: “Desitjo que les botigues estiguin obertes perquè seria un gran dia de vendes. El centre estarà ple de gent gaudint del dia. Seria fantàstic per a tothom. Crec que ho aconseguirem”. A la mateixa vegada, va reconèixer que s’havia arribat fins a aquesta situació perquè les organitzacions comercials es van oblidar que el Sant Jordi d’enguany cau en festiu i no van demanar, en el seu moment, poder obrir durant aquesta jornada.

Si el canvi que defensa Barcelona Oberta no es fa realitat, només obriran les pastisseries i els establiments que venguin llibres. Com cada any, els carrers estaran plens de parades de llibres i roses que vestiran Barcelona de vermell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa