Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament encara deu gairebé 400.000 euros al sector del lleure

El sector del lleure educatiu pressiona l’Ajuntament de Barcelona perquè faci efectiu el pagament de gairebé 400.000 euros en subvencions que tenen pendent de cobrar des d’abans de l’estiu de l’any passat. Segons denuncien diverses federacions i el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), les entitats estan al límit perquè han hagut d’avançar els diners i exigeixen un cop més el “pagament immediat” de la subvenció extraordinària que es va aprovar el 2020 amb motiu de la pandèmia de Covid-19.

A finals de juliol, els grups municipals d’ERC i JxCat ja van reclamar al govern municipal que accelerés els tràmits per pagar el deute que afecta sis de les vuit federacions de lleure educatiu de Barcelona. Dies després, la mateixa alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va prometre durant el plenari municipal que el pagament es faria “a les primeres setmanes d’agost”, tal com recorden les entitats, però han passat dos mesos i encara no tenen notícies de l’Ajuntament. També reclamen saber quan cobraran els 161.000 euros corresponents al 2021.

Fonts municipals han explicat al TOT Barcelona que ha detectat problemes administratius en les sol·licituds de les federacions que encara no han cobrat. “Se’ls han fet diversos requeriments per manca de documentació i a mesura que es rebi aquesta documentació s’iniciarà el corresponent tràmit administratiu per procedir al pagament”, asseguren.

Casals i campaments d'estiu han fet de banc de proves de les activitats extraescolars / Fundació Pere Tarrés
Casals i campaments d’estiu han fet de banc de proves de les activitats extraescolars / Fundació Pere Tarrés

Fonts dels republicans han denunciat la manca de sensibilitat del govern municipal, que un any després de concedir les subvencions ha estat incapaç d’aprovar uns pagaments vitals per a la supervivència de molts projectes en un moment tan complicat.

Promeses incomplertes

El Consell de la Joventut ja va alertar abans de l’estiu que la situació era molt preocupant i va denunciar que les entitats havien hagut de justificar la despesa de les subvencions extraordinàries el passat mes de març sense haver vist ni euro de les quantitats aprovades. De fet, a les bases de la subvenció s’estipulava just el contrari, és a dir, que les entitats no haurien de justificar els diners gastats abans de rebre la subvenció.

“Sota arguments de problemes administratius, el pagament s’ha anat ajornant fins a l’actualitat”, lamentaven llavors. La manca de pagament ha generat un enorme deute econòmic a entitats, esplais i agrupaments de la ciutat, que tenen més de 3.000 joves voluntaris fent tasques d’educació comunitària amb més de 13.000 infants de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa