Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament denuncia transfòbia en l’agressió a l’estació de Sants

L’Ajuntament de Barcelona denuncia que l’agressió que s’ha produït aquest divendres a l’estació de Sants és un cas de transfòbia que “cal investigar”. La prova d’aquesta acusació és el crit decállate, señor” que el regidor de Drets de Ciutadania i del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, atribueix als treballadors de seguretat mentre redueixen a la dona. El regidor insisteix que aquestes paraules buscaven “vexar-la”. Si bé agraeix la reacció de Renfe en apartar del servei l’agressor que colpeja físicament la dona durant l’actuació, Serra reclama “investigar també els insults trànsfobs i prendre mesures per reparar a la víctima i garantir que no es torni a a repetir”.

Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra informen que han obert una investigació sobre els fets i que ja tenen identificades totes les parts implicades. De moment, però, no s’aporten més detalls sobre si s’està estudiant el cas únicament per l’agressió física o si es fa extensiu a la denúncia municipal de transfòbia.

D’entrada, el que s’aprecia de manera clara en el vídeo entregistrat per betevé són els cops reiterats per part d’un vigilant de seguretat contra el cos d’una passatgera a qui es redueix en ple vestíbul de l’estació. Un d’aquests treballadors de seguretat clava diversos cops de puny i una coça a la dona, quan ja estava estesa a terra i reduïda per quatre companys més. Davant d’aquest comportament, l’empresa ferroviària ha avisat que el primer que s’ha decidit de manera cautelar és obrir un expedient i retirar del servei a l’autor de l’agressió.

Els fets s’haurien produït arran de la queixa de la dona per la gran presència de càmeres de televisió a l’estació, que estaven cobrint la informació al voltant de la vaga de maquinistes de Renfe. La seva protesta hauria anat escalant fins que els vigilants de seguretat han intervingut i, en particular, un treballador l’ha fet caure després de sorprendre-la per darrere tot agafant-la del coll. Amb tot, ara la policia catalana ha iniciat una investigació i, alhora, l’Ajuntament ha activat el protocol de l’Oficina per la No Discriminació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa