Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament demana als barcelonins que ajudin a mantenir neta la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que desplegarà informadors per demanar als veïns que ajudin a mantenir neta la ciutat. Segons ha explicat el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, la intenció del govern municipal és incorporar informadors que donin a conèixer la tasca que fan els serveis de neteja de la ciutat i, per l’altra, apel·lar a la corresponsabilitat dels barcelonins per facilitar-los la tasca.

Badia també ha avançat que els serveis de neteja ja han dut a terme el 25% de les actuacions previstes al pla de xoc Cuidem Barcelona, que inclou actuacions integrals en un centenar de punts on s’ha multiplicat les queixes veïnals per brutícia i incivisme. Les actuacions inclouen la neteja de pintades i contenidors, la poda d’arbres, el desbrossament d’escocells i arbustos o la reparació de papereres. “Anem a bon ritme”, ha celebrat el regidor.

Professionals del servei de neteja municipal / Ajuntament
Professionals del servei de neteja municipal / Ajuntament

Aplicació mòbil

A banda dels punts més bruts, els operaris han detectat 250 punts més on s’hi acumula brutícia o es fa un ús intensiu de l’espai públic i s’han multiplicat les tasques de neteja. Badia ha recordat als barcelonins que poden fer servir l’aplicació Barcelona a la butxaca per comunicar incidències com un contenidor massa ple o mobles trets al carrer fora del dia permès. “No hi ha un únic patró”, ha assegurat el regidor respecte a les actuacions més comunes que han de fer els serveis de neteja.

Respecte a les queixes dels veïns, Badia ha assegurat que els canals oficials de l’Ajuntament estan rebent menys incidències que el 2019, tot i que ha reconegut que això no vol dir que “la ciutat estigui menys bruta”. També ha detallat que els serveis de neteja no han trobat una major presència de plagues de rates o de paneroles en aquells carrers on funciona el nou sistema de recollida d’escombraries porta a porta i que tampoc reben més queixes veïnals que altres zones.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Amb els comuns no podem a octubre 19, 2021 | 16:10
  Amb els comuns no podem octubre 19, 2021 | 16:10
  Que comencin ells netejant l'ajuntament de porqueria, fora Kolau, badia, Sanz ... Els barcelonins, ja donem bon exemple, som cívics, però qui no fa res de res són els comuns
 2. Icona del comentari de: Juanjo Menéndez a octubre 19, 2021 | 18:02
  Juanjo Menéndez octubre 19, 2021 | 18:02
  Que comencin per fer neteja a l'Ajuntament: Colau, Collboni, Sanz, Batlle, Casorrán,etc. Té nassos que presumeixin de la neteja que ens costa 70 M d'euros extra als ciutadans de BCN, quan la degradació de la ciutat és responsabilitat exclusiva del govern i de la gestió municipal actuals.
 3. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a octubre 19, 2021 | 18:11
  Tripartit no, gràcies octubre 19, 2021 | 18:11
  La nostra col·laboració en la neteja de Barcelona es veurà a les properes eleccions, fotent fora tota la trepa de la Comuna Pudenta i el psc's. Malauradament, sospito que ERC, psc's i els Pudents tenen un pacte perquè Barcelona continuï sota el control espanyolista
 4. Icona del comentari de: FRAN BCN a octubre 20, 2021 | 12:33
  FRAN BCN octubre 20, 2021 | 12:33
  Amb la quantitat de garrulos que.passegen per BCN els quals molts llençar coses al terra és el pa de.cada dia, es perdre el temps, la seva incultura és endemica..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa