Colau anuncia 70 milions per reforçar la neteja a la ciutat

De manera imminent, es planeja un nou tractament a fons a 10 punts de la ciutat especialment problemàtics

Barcelona reforçarà els serveis de neteja de la ciutat amb un nou pla dotat amb 70 milions d’euros. Segons ha anunciat aquesta tarda el mateix Ajuntament, aquesta inversió que s’ha d’estendre fins al 2023 ha de resoldre gran part de les queixes que s’ha intensificat els últims mesos i que es preveuen contrarrestar amb mesures a curt termini —sis mesos— i mitjà termini. L’aposta municipal inclou 350 punts de la ciutat on està previst intervenir. Fins i tot es crearà un Comitè de Coordinació de Manteniment de la Ciutat per “monitoritzar” les mesures en marxa i les necessitats que sorgeixin. Tot plegat forma part d’un pla anomenat “Cuidem Barcelona”.

La iniciativa també preveu esborrar més pintades, retirar més enganxines i fer net amb més xiclets. Tot i tenir estudiats diversos punts dels 10 districtes que a partir d’ara rebran una atenció especial, també es planeja normalitzar la neteja en el mobiliari comú de tota la ciutat com les papereres o els contenidors. A més, el consistori inclou en aquest pla la renovació del mobiliari urbà o la pavimentació de gairebé 25.000 metres quadrats.

Una part de les actuacions que es prioritzarà és la intervenció en deu punts especialment assenyalats pels serveis de neteja. Són els següents:

 • Pou de la Figuera
 • Mercat de Sant Antoni
 • Plaça de Santa Madrona
 • Mercat de les Corts
 • Plaça de Sant Vicenç de Sarrià
 • Riera de Sant Miquel
 • Plaça de Pastrana
 • Plaça Roja
 • Plaça de la Trinitat
 • Rambla del Poblenou al seu pas per Doctor Trueta.

Aquests llocs rebran a partir d’aquest mateix octubre un reforç especial en la neteja i el mateniment, ha anunciat el govern d’Ada Colau.

A més, es preveu aplicar-hi tractaments a fons “amb aigua a pressió en diferents punts dels barris que tenen problemàtiques d’orins i males olors” així com problemes amb els contenidors, ha informat l’Ajuntament. Per aquesta tasca, es desplegaran 8 nous equips en torn de matí i de tarda.

Sobre les queixes específiques que darrerament alguns partits polítics s’havien encarregat de portar a l’Ajuntament al voltant de les plagues detectades a diferents punts com el Poblenou o Pedralbes, el govern també ha anunciat una resposta concreta. S’execturarà “un pla especial de plagues per ampliar i intensificar la vigilància de les zones de risc”, diu el comunicat municipal.

Per rematar-ho, el govern municipal assegura que també posarà més recursos en els canals que atenen les queixes veïnals per respondre amb més agilitat a les incidències. Amb tot, el conjunt del pla compta també amb altres canvis que acabaran de quedar inclosos en el nou contracte de neteja previst per al 2022, una oportunitat que el govern de Barcelona en Comú i el PSC garanteixen que s’utiltizarà per augmentar les brigades, afegir una setantena de jardiners de forma puntual o millorar la senyalització.

Comentaris

  Tripartit no, gràcies 04/10/2021 9:27 pm
  La neteja més important que necessita Barcelona és que la Colau i tota la trepa d'endollats i subvencionats fotin el camp. Madriz seria una bona destinació i segur que s'hi trobarien com cagarro dins la bassa
  egs 04/10/2021 11:32 pm
  Una dona més bruta que aquesta, no la veuràs!!!
  Barcelona el WC DE LA KOLAU DEL KAOS 05/10/2021 5:40 am
  Ara es treu una milionad la BRUTA COLAU DE LA COMUNA.WC. Pobra Barcelona destrossada per aquesta marrana Colau.
  rd 05/10/2021 8:58 am
  fora la porca truja colaua, inútil vividora mentidera demagoga i botiflera, fora comundpudents
  Ernest 05/10/2021 9:23 am
  I si reforcen l'assicnació?
  fat boy 05/10/2021 11:56 am
  Pero si ja no fa tanta calor...

Nou comentari