Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament activa l’alerta per sequera i proposa mesures d’estalvi
  • CA

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha decretat l’Alerta Hidrològica de la Conca del Ter-Llobregat que alimenta la ciutat de Barcelona, motiu pel qual el consistori barceloní ha activat la Fase d’Alerta del Protocol d’actuació per situació de sequera de la ciutat.

L’activació de l’Alerta implica, pel que fa a l’abastament general, accions per tal d’assolir un estalvi mínim respecte el consum habitual: reducció del 5% en ús domiciliari, comercial, industrial i altres usos recreatius. S’incorporen mesures concretes per la resta d’usos: reg d’espais verds (públics i privats), les fonts ornamentals, neteja urbana, les instal·lacions esportives i les piscines, i la neteja de vehicles, tant públics com també privats. Tot i que en aquesta situació, des del consistori asseguren que no s’ha de patir per l’abastament de la població, atès que l’ACA garanteix 250l/habitant i dia.

Entre les mesures més destacades, hi ha aquestes: pel que fa a jardins i espais verds, el reg en jardins privats es restringeix a dos dies la setmana i s’haurà de fer de 20h a 8; la neteja de carrers, clavegueram, paviments, façanes i similars per part dels serveis municipals es realitzarà amb la mínima despesa d’aigua indispensable i evitant, quan sigui possible, l’ús d’aigua potable.

Restriccions als particulars en la neteja de carrers, terrasses i façanes

A més, es prohibeix als particulars la neteja de carrers, paviments, façanes, terrasses i similars utilitzant mànegues d’aigua o altres sistemes que utilitzin una làmina d’aigua per arrossegar la brutícia. La prohibició no inclou la neteja amb pal de fregar, galleda i esponja o sistema d’alta pressió.

La neteja de vehicles ha de realitzar-se en establiments comercials dedicats a aquesta activitat que comptin amb sistemes de recirculació de l’aigua. Fora d’establiments comercials es permet únicament la neteja dels vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula mitjançant l’ús d’esponja i galleda.

El reg de camps de gespa i d’altres superfícies esportives (com gespa artificial, sauló, terra, terra batuda, etc.) tant pública com privada, es realitzarà amb la mínima quantitat d’aigua potable, prioritzant el consum de recursos hídrics alternatius. En l’àmbit domèstic, es recomana fer servir la rentadora o el rentaplats amb la càrrega completa i el programa d’estalvi i dutxes de cinc minuts, entre altres mesures. El consistori té previst dur a terme accions informatives i de sensibilització ciutadana sobre les accions d’estalvi i restriccions parcials d’usos que s’implementaran.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa