Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Restriccions d’aigua a Barcelona per la greu situació de sequera
  • CA

La Generalitat declararà aquest dimarts l’alerta per sequera, una situació que implicarà adoptar diverses restriccions en el consum d’aigua a Barcelona. En concret, el govern català ha activat l’avís en els àmbits Darnius-Boadella i Ter-Llobregat, el més poblat de Catalunya i en el qual s’emmarca la capital catalana, restringint d’aquesta manera els usos agrícoles, ramaders, industrials i recreatius de l’aigua.

Segons ha explicat aquest dilluns en declaracions a Catalunya Ràdio, la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, aquesta mesura extraordinària no afectarà de moment a l’aigua de boca, que en paraules de la dirigent està “més que garantida”. Jordà ha apuntat que amb l’entrada en alerta d’aquests dos nous àmbits, ara ja hi haurà 26 comarques en alerta i 550 municipis, amb un total de població afectada de 6,7 milions de persones.

La declaració d’alerta del govern català implica la reducció de l’ús de l’aigua per a reg agrícola (25%), per a usos ramaders (10%), per als industrials (5%), per a usos recreatius que impliquin reg (30%) i per a altres usos recreatius (5%). “La ciutadania no ho notarà, no hi haurà talls d’aigua”, ha assegurat Jordà, que ha insistit que cal començar a aplicar limitacions per evitar arribar a un punt encara més crític en un futur.

130 litres al dia

En aquest sentit, la consellera d’Acció Climàtica ha detallat en la mateixa entrevista que cada ciutadà de Catalunya gasta de mitjana uns 130 litres d’aigua cada dia, una quantitat ja de per si elevada, però que aquest estiu s’ha vist especialment incrementada per les constants onades de calor en assotat la capital catalana durant mesos. Cal recordar que la greu situació de sequera que pateix el territori català també implica augmentar el risc de patir un gran incendi en zones amb una concentració de massa forestal important com pot ser la serra de Collserola a Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa