Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Així es veurà afectada Barcelona per la borrasca Denise

Si abans es deia Claudio ara s’anomena Denise. L’arribada de la nova borrasca provocarà ratxes superiors als 60-70 km/h, cosa que ha provocat l’activació per part de Protecció Civil de la Generalitat de l’alerta per fort vent a bona part del territori català. De fet, el Meteocat ja havia realitzat una previsió de ratxes de vent intenses durant tot el dilluns i el pla Ventcat es mantindrà actiu també amb vista a demà dimarts, atenent al fet que el vent no abaixarà la guàrdia en les properes 24 hores.

Tal i com han explicat des de Betevé, Denise és una depressió que tindrà una repercussió directa al territori català. En el cas de la capital, les seves conseqüències seran força més reduïdes: s’espera que el vent agafi major potència durant el vespre i, especialment, entre la matinada i el migdia de dimarts, moment en què les ratxes podrien arribar a superar els 60-70 km/h.

El vent bufarà amb força a partir de la tarda i el vespre d’aquest dilluns, de tal manera que pot superar els 72 km/h en punts del sud de Lleida i comarques dels Pirineus i Prepirineu, Tarragona i Terres de l’Ebre. Demà està previst que vent agafi encara més intensitat i, a més, guanyi extensió al territori català, fins al litoral i prelitoral central i sud.

Precaució a l’aire lliure a la ciutat

Per tot plegat, Protecció Civil demana incrementar les precaucions als conductors, així com en les activitats que es desenvolupin a l’aire lliure. També demana anar amb compte a l’hora de circular pels carrers de la ciutat davant del risc que puguin caure objectes, com ara els llums de Nadal recentment instal·lats.

El Servei Meteorològic de Catalunya també ha informat que la borrasca empitjorarà de manera notable l’estat de la mar, fins al punt que les onades podrien enfilar-se fins als 2,5 metres d’alçada entre aquesta tarda i el matí de dimarts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa