Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Així canviarà el parc de les Hortes de Sant Bertran

Els Jardins de les Hortes de Sant Bertran, al barri del Poble-sec, se sotmetran a obres per reconvertir-se en un nou parc urbà. L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquesta setmana el projecte que permetrà ampliar les actuals àrees de joc i crear-ne de noves, i crearà noves zones d’estada amb més espais verds per fomentar que la gent les faci servir: “convertirà el parc de les Hortes en una de les principals zones verdes del barri”, afirmen.

Aquest nou projecte de remodelació connectarà les Hortes amb el Parc del Mirador, situat al passeig de Montjuïc, a través d’un tram del carrer Carrera, que és el que els separa ara mateix. D’aquesta manera, doncs, fusionaran els dos espais verds separats per una carretera i en crearan un de sol amb molt més espai per fer activitats. L’objectiu final d’aquest procés de canvi i reconstrucció és integrar aquest espai verd amb l’entorn natural de la muntanya de Montjuïc.

Les obres començaran el mes d’octubre i està previst que estiguin enllestides el tercer trimestre de 2024. Aquesta iniciativa que s’emmarca dins el Pla de Barris compta amb una inversió de 3 milions d’euros per actuar en un total de 5.900 hectàrees. L’Ajuntament assegura que “la proposta és fruit d’un procés que ha comptat amb la participació veïnal i de la comunitat educativa”.

Recreació de com serà el nou Parc de les Hortes de Sant Bertran

Més canvis al parc

La remodelació dels Jardins de les Hortes de Sant Bertran permetrà crear nous espais verds i noves zones d’ombra per facilitar l’estada de vianants, però també comportarà altres novetats. Amb aquest procés d’obres, el projecte també implica la remodelació de les terrasses que hi ha dins el parc, i traslladarà l’àrea d’estada i passeig de gossos. Actualment, aquesta zona d’estada per gossos està ubicada als jardins, i amb la remodelació passarà a estar ubicada a la zona del Parc del Mirador. D’aquesta manera l’espai d’esbarjo que gaudeixen els animals s’ampliarà: passarà de 500 m2 a més de 800 metres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa