Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien agressions polítiques i LGTBI-fòbiques en una festa a Nou Barris
  • CA

El Casal Popular 3 Voltes Rebel de Nou Barris ha denunciat a les xarxes socials una agressió per motius polítics i LGTBI-fòbics, que s’hauria produït mentre se celebrava una festa de comiat a la plaça de les Treballadores i Treballadors de la Harry Walker. Des del casal relaten que un grup de persones van boicotejar la festa de comiat de la temporada del casal, i durant un moment de la festa es van produir diverses agressions “per motius polítics i LGTBI-fòbics”. 

Agressions físiques a diverses persones

Quan els membres del Casal van arribar a la plaça per celebrar la festa, que comptava amb el permís municipal, es van trobar amb pintades anticomunistes. I poc després, un grup de persones es van dedicar a arrencar els cartells de la festa per substituir-los per uns altres.

Però després va començar la violència física. Cops de cap i cops de puny per part d’un home que tenia una actitud molt més agressiva, segons han relatat fonts del Casal a Betevé. Quan va intervenir una persona trans membre del casal 3 Voltes Rebel, es van sentir crits i insults transfòbics. Quan se li va requerir que deixés de molestar, va ser quan van començar les agressions físiques. Finalment, la Guàrdia Urbana i els Mossos se’l van emportar. Però a mitja tarda va tornar, i novament, la policia va haver de treure’l de la plaça.

Com explica el casal a les xarxes socials, “les persones agredides estan presentant denúncies per agressions i pet delicte d’odi polític i transfòbic”.

Barcelona, al capdvant de les agressions

Barcelona concentra més del 44% del total d’incidents detectats a tota Catalunya, i a més, l’Eixample i Ciutat Vella són els districtes amb més agressions LGTBI-fòbiques. Són dades de l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH), que alerta d’un augment del 50% de les incidències detectades durant el 2021 respecte a les xifres registrades l’any anterior amb un total de 284 situacions de discriminació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa