Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El veuen agredint una dona i el retenen fins que els Mossos el detenen
  • CA

Actitud exemplar d’uns testimonis que van veure un home agredint la seva parella. Els Mossos d’Esquadra han explicat aquest dimarts al vespre que han aconseguit detenir un home acusat de maltractament gràcies a unes persones que han recriminat l’home que colpegés amb violència la dona i que, a continuació, l’han retingut mentre trucaven la policia.

Els fets han ocorregut a la 1.30 hores de la matinada d’aquest dimarts en ple carrer al districte de Sant Martí, explica un portaveu de Mossos al TOT Barcelona. El maltractament era ostentós, segons apunta el cos: bufetades, cops de puny, empentes…

Els testimonis van intercedir a favor de la dona i van immobilitzar l’individu. El maltractador s’hi va tornar i, mentre intentava deslliurar-se’n, va provocar també lesions als vianants que es van abraonar sobre ell.

Els Mossos expliquen que el detingut és de nacionalitat espanyola i té 35 anys. La policia no ha sabut precisar si té antecedents per violència masclista.

Precisament, aquest dijous se celebra la jornada internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. Els Mossos han advertit en les últimes setmanes de la importància d’estar alerta als signes de possible maltractament que una dona estigui patint dins de la llar i que no tingui opció de denunciar davant de la policia a causa de l’estret control que l’agressor exerceixi sobre ella. El cos ha difos en les xarxes socials un senyal internacional d’avís, amb tres simples gestos d’una mà, ideat perquè les dones que pateixen violència puguin alertar de la situació que viuen de forma discreta sense que el maltractador se n’adoni.

El senyal es va demostrar útil fa pocs dies a Barcelona. Un dona acompanyada per la seva parella mentre era a la sala d’espera d’una clínica de Sarrià va fer el signe i una treballadora el va reconèixer. La clínica va trucar els Mossos, que es van personal al centre mèdic. La dona els va explicar que rebia insults i maltractaments continus de la seva parella. L’home va ser arrestat.

A banda, un home de 41 anys va ingressar a presó a mitjans de novembre després d’infringir l’ordre d’allunyament que tenia dictada, entrar al cotxe de la seva exparella sense permís i abordar-la amb amenaces i donant-li cops al braç. La dona va aconseguir activar l’alerta del telèfon 112. A l’altra costat de la línia, un telefonista va escoltar les coaccions de l’home i va alertar els Mossos d’Esquadra per salvar la víctima.

Més notícies
Punt verd de Sarrià / Ajuntament de Barcelona
Enxampats robant objectes en un punt verd de reciclatge
Notícia: Enxampats robant objectes en un punt verd de reciclatge
Comparteix
La Guàrdia Urbana va veure els tres individus colant-se en el recinte amb bosses de grans dimensions
Robatori amb violència a Nou Barris / Guàrdia Urbana
Robatori amb violència a Nou Barris
Notícia: Robatori amb violència a Nou Barris
Comparteix
La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut al delinqüent, que va robar una ronyonera on hi havia 250 euros

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa