Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Acusen l’Ajuntament de discriminar les dones a la Guàrdia Urbana
  • CA

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat que l’Ajuntament de Barcelona no promociona les dones als càrrecs directius superiors de la Guàrdia Urbana, concretament a la categoria d’intendent/a major.

En un comunicat, CSIF assenyala que el consistori només ha convocat dues places per aquest rang en comptes de convocar-ne cinc -el màxim- i que a partir de tres és quan se n’han de reservar perquè les dones hi puguin optar. “Aquest govern municipal que es vanta de fer accions a favor de les dones, d’empoderar-les i trencar sostres de vidre, torna a demostrar novament que les seves polítiques són pura façana i un engany per a les dones”.

Posen els Mossos com a exemple

En la nota es posa com a exemple oposat els Mossos d’Esquadra, ja que dels sis nous comissaris elegits ahir quatre són dones i d’aquesta manera “s’obté el percentatge d’un 30% de presència femenina en aquesta escala superior”.

D’altra banda, la CSIF ha volgut recordar que el 2023 la Guàrdia Urbana de Barcelona complirà 180 anys, durant els quals “cap dona no ha arribat a la categoria d’altra direcció policial d’intendent major”. Per això a la reunió de Mesa General d’avui ha demanat que, en base a la la Llei 16/91 de Policies Locals, recentment modificada precisament per afavorir l’accés de les dones a totes les categories dels cossos policials, es convoquin totes les places d’intendent/a major disponibles.

També ha reclamat que s’apliquin les disposicions addicionals de la Llei 16/91 de Policies Locals de Catalunya reservant places per a dones, “com es farà a la categoria d’inspector/a” (10 places). La Central Sindical Independent i de Funcionaris es pregunta per què si hi ha un nombre de places d’intendent/a majors vacants superiors a les convocades només se’n convoquen dues, sobretot atenent a les jubilacions d’intendents majors que s’han produït en els últims tres anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa