Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els acusats d’apallissar un manifestant neguen ser part de grups neonazis

Aquest dimarts ha començat a la Ciutat de la Justícia el judici a quatre homes acusats d’apallissar un manifestant independentista l’octubre del 2019, en el marc de les protestes i aldarulls que es van produir després que es conegués la sentència del procés. Els acusats han negat formar part de grups neonazis, tot i que abans de l’agressió van participar en una concentració d’extrema dreta a la plaça d’Artós -districte de Sarrià-Sant Gervasi-.

Pel que fa a la suposada pallissa, un dels acusats ha reconegut que va donar la víctima “tres puntades de peu als glutis”, raó per la qual li ha demanat perdó. Dos dels altres acusats han assegurat que van marxar del lloc dels fets quan va començar a haver-hi tensió a l’ambient. La víctima va ser atesa per un grup de sanitaris. Un d’ells, el Fran, va explicar en el seu moment a betevé que l’agressió es va produir “sense motius aparents” i que els agressors van colpejar el jove a la cara, als ulls i als pòmuls. L’incident es va produir quan els grups ultres de plaça d’Artós i altres de CDR i antifeixistes, que havien fet una contramanifestació aprop de plaça d’Artós, es van trobar pels carrers del districte de l’Eixample.

5 anys de presó

La fiscalia, per part seva, demana cinc anys de presó per als quatre acusats per un delicte de lesions amb els agreujants de discriminació ideològica i abús de superioritat i disfressa. L’Ajuntament s’ha presentat com a acusació popular i demana cinc anys de presó per uns fets en els quals considera que hi va haver delicte d’odi. A més, als agressors se’ls hi suma un delicte de desordres públics, ja que l’atac es va produir quan el grup d’ultradreta cridava pels carrers dels districtes de Sarrià-Sant Gervasi i de l’Eixample “a per ells”. Segons el consistori, també van llençar objectes i van amenaçar i atemorir les persones que es trobaven pel seu camí.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a juny 06, 2023 | 18:20
    Ricard juny 06, 2023 | 18:20
    Els pancastellanistes són el que són. I que siguin o no nazis no canvia la cosa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa