Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Acusacions mútues d’agressió entre un conductor de bus i passatgers a Barcelona
  • CA

El vespre del 3 de desembre en un bus de la línia 24 es pot explicar, segons la versió que es reculli, de dues formes diferents. Segons l’organització juvenil llibertària Batzac, el que es va viure en aquell bus cap a les 20.40 hores va ser una agressió homòfoba per part del conductor i l'”autodefensa” com a resposta de les víctimes. Fonts de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), però, informen que, segons consta al registre d’incidències, hi va haver un atac contra el conductor per part “d’un o diversos passatgers” amb un cop d’ampolla al cap. No precisen el context en què es va produir l’incident ni el suposat rerefons homòfob.

Les mateixes fonts del grup de transport indiquen que el conductor va quedar ferit lleu i va presentar denúncia als Mossos d’Esquadra, i afegeixen que l’empresa col·labora amb la policia catalana per esclarir els fets.

Aquesta part és la que queda per resoldre, les circumstàncies dels fets. L’organització Batzac fa un relat detallat del que va passar aquell vespre i del que, segons denuncien, va ser un atac homòfob. Segons el comunicat fet públic a Twitter, el conductor del bus 24 que circulava en direcció a plaça Catalunya va impedir que una parella LGTBI accedís al vehicle a la parada de carretera del Carmel-Gran Via, al barri del Carmel (Horta-Guinardó), “en veure les mostres d’afecte entre ells”.

Tot seguit, segons Batzac, un dels afectats va donar un cop de mà a la porta perquè estava “frustrat per la situació”. Va ser llavors quan, segons l’organització juvenil, el conductor va baixar del bus per pegar al jove que havia colpejat la porta. “Davant d’aquesta agressió vam respondre, naturalment, amb autodefensa. La nostra resposta no va evitar que el conductor de TMB seguís colpejant fins fer-lo caure”, relata Batzac. A més, l’organització assenyala TMB i adverteix que no és la primera vegada que un empleat de la companyia protagonitza un incident homòfob, tot i que no donen més informació al respecte.

El conductor del bus implicat ha denunciat als Mossos un cop d’ampolla al cap, però TMB no especifica en quin context es va originar la baralla ni quins en van ser els motius. Batzac, però, nega que hi hagués cap cop d’ampolla al cap. Fonts de la policia catalana afirmen que no tenen constància de cap denúncia de les presumptes víctimes i, en qualsevol cas, animen a presentar-ne perquè es puguin investigar els fets. Si no existeix denúncia no es pot fer cap investigació per falta d’informació. El que sí que han rebut és la denúncia del conductor de bus, i fonts dels Mossos especifiquen que investiguen els fets a partir d’aquí.

La denúncia a través de Twitter dels fets va anar acompanyada d’una convocatòria de suport a les víctimes, que es va celebrar ahir a la tarda.

Més notícies
Una nota reivindica els drets del col·lectiu LGTBI, en una protesta de 2020 / Gemma Sánchez (ACN)
Ocupen el centre LGTBI per protestar contra el desnonament de dos refugiats
Notícia: Ocupen el centre LGTBI per protestar contra el desnonament de dos refugiats
Comparteix
Activistes del Raval acusen l'Ajuntament de no voler cedir-los un pis social
Imatge d'arxiu de dues persones amb una bandera LGTBI el dia del Pride / Europa Press
Convoquen una mobilització per denunciar l’augment d’agressions al col·lectiu LGTBI
Notícia: Convoquen una mobilització per denunciar l’augment d’agressions al col·lectiu LGTBI
Comparteix
La Crida LGBTI alerta que s'ha registrat un 41,7% d'agressions més els darrers dos anys

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa