Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ocupen el centre LGTBI per protestar contra el desnonament de dos refugiats
  • CA

Activistes del Raval han ocupat el centre LGTBI de Barcelona, al carrer Comte Borrell, per protestar contra el desnonament de dos refugiats que van arribar a Catalunya amenaçats per la seva orientació sexual. L’entitat Raval Rebel acusa l’Ajuntament de Barcelona de desentendre’s de la parella i de negar-los la possibilitat d’accedir a la mesa d’emergència per optar a un pis social.

El pròxim 3 de desembre la Juanita i en Didou hauran d’enfrontar-se al segon intent de desnonament al pis on viuen actualment. “Les institucions no només no han ofert solucions, sinó que han fet gal·la d’una deixadesa i en alguns moment fins i tot de discriminació que no podem tolerar”, denuncien des de l’entitat, que reclama al consistori que ofereixi una solució habitacional als dos refugiats.

Fonts municipals han reconegut al TOT Barcelona que la “primera valoració tècnica de la mesa d’emergència del Consorci de l’Habitatge ha estat desfavorable, però s’hi pot presentar recurs, un tràmit pel qual la parella rebrà el suport dels serveis municipals”. A més, recorden que el primer desnonament es va aconseguir suspendre “gràcies a la mediació municipal“.

Segons expliquen des de Raval Rebel, la Juanita és una dona marroquí trans de 25 anys i en Didou és un noi del nord d’Àfrica a qui l’estat espanyol ha negat l’asil. A mitjans de setembre es va produir el primer intent de desnonament, però la mobilització veïnal va aconseguir que no s’executés. L’entitat denuncia que van ser estafats per l’antic llogater del pis on viuen i que el propietari els reclama uns diners que no tenen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa