Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Activat el Dispositiu de Nadal: 365 policies i més controls d’alcoholèmia
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ja ha posat en marxa el Dispositiu de Nadal, que té l’objectiu de mantenir la seguretat i convivència durant les primeres Festes que viurà la ciutat sense restriccions des de l’esclat de la pandèmia. Tal com ha explicat en una roda de premsa el regidor de Seguretat, Albert Batlle, alguns dels detalls més importants del dispositiu són que estarà actiu fins al pròxim 8 de gener i es destinaran 365 agents de la Guàrdia Urbana per reforçar la presència policial durant aquests dies en els quals hi ha més gent als espais públics. Aquests agents se sumaran als que ja treballen en el seu servei habitual.

Els espais públics on es reforçarà la presència policial són aquells en els quals es formen aglomeracions, com per exemple zones comercials d’arreu de la ciutat i zones turístiques. Els agents es coordinaran amb els Mossos d’Esquadra i, en alguns casos, hi haurà patrulles conformades per agents dels dos cossos de policia. Entre tots faran tasques de prevenció, controlaran que no es produeixin infraccions i donaran assistència a les persones que ho necessitin.

També es faran més drogo-test

Pel que fa a la mobilitat, la Guàrdia Urbana també intensificarà els controls a la carretera, per tal de controlar que les normes viàries es respecten. Tanmateix, es realitzaran més controls preventius d’alcoholèmia i drogo-test.

Per tal que Barcelona pugui fer front a una presència més gran de persones de la que hi ha habitualment, també es reforçarà la freqüència del pas dels metros els diumenges i els festius en els quals els comerços puguin obrir. L’augment serà sobretot significatiu en l’L1 i l’L3. Durant els dies clau de Nadal els horaris també canviaran. Per exemple, el 24 de desembre el servei acabarà a les 23 hores, el dia de Nadal es podrà fer servir entre les 05.00 i les 02.00 hores, per Sant Esteve funcionarà fins a les 00 hores i entre la nit de Cap d’Any i el dia 1 el metro funcionarà de manera interrompuda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa