Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Acaben les obres de les vores de la Via Augusta a Sarrià
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha finalitzat les obres de millora de les vores de la Via Augusta, en l’àmbit comprès entre els carrers de Margenat i del General Vives, al barri de Sarrià. En conjunt, s’ha renovat una superfície total de 1.490 metres quadrats i s’han creat 500 m2 de vegetació, de manera que els veïns i veïnes que viuen en l’entorn disposen d’un espai públic de major qualitat i amb més verd. Per això s’ha gastat 931.000 euros.

Amb l’actuació s’ha ajustat i unificat els espais laterals de la via, que havien quedat obsolets i trencaven la continuïtat de les edificacions tradicionals del barri. En aquesta zona hi ha carrers ben urbanitzats que conflueixen transversalment amb la Via Augusta, i calia intervenir en les vores per millorar-ne la comunicació i facilitar els desplaçaments a peu.

Reformes acabades a les voreres de la Via Augusta, a Sarrià / Ajuntament de Barcelona
Reformes acabades a les voreres de la Via Augusta, a Sarrià / Ajuntament de Barcelona

Així, s’ha renovat el paviment, s’ha col·locat nou mobiliari urbà –cadires, bancs, papereres, etc.– i s’han col·locat parterres enjardinats on s’han plantat espècies tapissants i arbrat. També s’ha renovat i estès la xarxa de serveis dels nous fronts edificables que hi ha en aquest tram de la Via Augusta i que agrupen una desena de promocions d’habitatge. S’ha instal·lat nou enllumenat i s’ha adequat les xarxes d’aigua potable, electricitat, gas i telecomunicacions.

Campanya Cuida un escocell

L’Ajuntament de Barcelona vol que es corresponsabilitzi en el manteniment del verd a la ciutat. I per primera vegada ha engegat la campanya Cuida un escocell. A través d’aquesta iniciativa el consistori permetrà als veïns i veïns plantar i cuidar “fins a tres escocells de la ciutat”, ha assegurat l’ens municipal, a través d’un comunicat de premsa aquest dilluns. Per als amants d’aquests forats de les voreres de Barcelona, on hi ha normalment arbres plantats, aparentment no hi ha cap impediment per seleccionar els escocells en diferents zones de la ciutat. Dit d’una altra forma, es poden escollir de tal forma que, per exemple, una persona gran pugui fer una caminada matinal on alhora es trobi els seus clots escollits per plantar flors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa