‘Cuida un escocell’, la nova campanya de l’Ajuntament per mantenir el verd

L’Ajuntament de Barcelona vol que es corresponsabilitzi en el manteniment del verd a la ciutat. I per primera vegada ha engegat la campanya Cuida un escocell. A través d’aquesta iniciativa el consistori permetrà als veïns i veïns plantar i cuidar “fins a tres escocells de la ciutat”, ha assegurat l’ens municipal, a través d’un comunicat de premsa aquest dilluns. Per als amants d’aquests forats de les voreres de Barcelona, on hi ha normalment arbres plantats, aparentment no hi ha cap impediment per seleccionar els escocells en diferents zones de la ciutat. Dit d’una altra forma, es poden escollir de tal forma que, per exemple, una persona gran pugui fer una caminada matinal on alhora es trobi els seus clots escollits per plantar flors.

Per fer-se amb un d’aquests raconets de vegetació de la ciutat només cal iniciar els tràmits a través d’aquest web de l’Ajuntament. Més enllà de la voluntat, aquests són els requisits que s’exigeix als candidats:

 • Ser major d’edat.
 • Residir, estudiar o treballar a Barcelona.
 • Comprometre’s a fer el manteniment com a mínim durant un any, seguir les indicacions de la Guia tècnica de plantació d’escocells, elaborada per l’equip tècnic de l’Ajuntament i que està disponible al web, i informar anualment per fer-ne el seguiment.

Un cop validat i certificat que el candidat a cuidar un -o fins a tres- escocell, ha de saber que “s’hi podran posar plantes ornamentals que no siguin potencialment tòxiques, al·lèrgenes, amb punxes o invasores”, explica l’Ajuntament. “Tampoc aquelles plantes que puguin interferir en el creixement normal de l’arbre, com podrien ser les enfiladisses”, especifiquen.

A més, del total d’escocells, només poden ser cuidats pels veïns i veïnes aquells que:

 • Estiguin situats en carrers de baixa velocitat o amb cordó d’aparcament o altres sistemes de protecció dels vianants.
 • L’arbre estigui en bon estat, amb un tronc que no ocupi més del 80% de l’escocell, sense arrels superficials.
 • L’arbre no formi part de cap programa específic de l’Ajuntament de Barcelona o bé ja l’estigui cuidant una altra persona.

A més:

 • Es recomana que hi hagi una font pública o un punt d’aigua a l’entorn.
 • Es pot realitzar un petit marc que envolti l’escocell que haurà de ser fàcil de treure, que no envaeixi la via pública, sense estructures punxants o perilloses.
 • Senyalització de l’escocell.
 • Amb la posada en marxa del nou tràmit també s’incorpora l’apartat Cuida un escocell al web de queixes i suggeriments per poder comunicar qualsevol incidència.

Ja ho sabeu, des d’ara mateix podeu iniciar els tràmits per fer-vos cuidadors oficials d’un escocell de Barcelona. De fet, podeu ser-ne de fins a tres clots.

Comentaris

  fat boy Desembre 20, 2021 | 22:23
  I que el ciutada estigui en condicions de fer jocs malabars amb tres pilotes mentre fa el pi durant al menys cinc minuts.
  Barceloní. Desembre 21, 2021 | 08:27
  I una merda!. Per aixó paguem un gavadal d'impostos; per a que els treballadors de la neteja facin la seva feina. Jo em limitaré a acomplir el deure cívic de no embrutar.
  Descontent Desembre 27, 2021 | 19:56
  Com diu l'Asterix: Estan folls aquests polítics.

Nou comentari