Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Absolt l’acusat d’agredir un motorista durant una vaga general del 2017

Durant la vaga general del 8 de novembre del 2017, convocada perquè el govern de l’Estat va aplicar a Catalunya l’article 155, un manifestant, Moisés F.D, va acabar acusat d’agredir un motorista, Francisco José B.B. Els fets es van produir durant un tall de la Ronda de Dalt. Tal com ha informat l’ACN, aquest dilluns s’ha sabut que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha absolt el manifestant després que Alerta Solidària presentés un recurs. D’aquesta manera s’ha anul·lat la multa de 360 euros i la indemnització de 2.325 euros que es volia que pagués l’acusat.

La sentència, finalment, ha determinat que “no ha quedat demostrat” que el manifestant “propinés una puntada de peu a la zona facial del casc” de la víctima. A més, ha indicat que és “poc probable” que la pèrdua de dents del motorista fos a causa del cop.

El motorista no podia creuar la protesta per anar a treballar

Tal com detalla la sentència, la presumpta agressió es va produir a les 9 hores, quan en Francisco José B.B. volia creuar la protesta que se celebrava a la Ronda de Dalt per arribar al seu lloc de treball, que es trobava a la carretera de l’Arrabassada. En veure que els manifestants no el deixaven passar, va començar a donar “fortes accelerades” amb la moto i, en conseqüència, va esclatar el conflicte.

“Es va iniciar una forta discussió entre ell i els manifestants, que el van increpar i van formar un tumult al seu voltant”, diu l’escrit, que tanmateix assenyala que “una de les persones que l’envoltava va agafar la motocicleta per la part frontal i la va fer caure a terra”. Això va provocar que la cama del motorista “quedés atrapada sota el vehicle”. Tot i això, el document recalca que “no ha quedat demostrat que l’acusat, Moisés F.D, propinés una puntada de peu a la zona facial del casc que duia Francisco José B. B.”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa