A presó el pare del nadó maltractat que va morir a la Vall d’Hebron

El progenitor té 21 anys i viu a Pineda de Mar, mentre que la mare del nadó té només 18 anys

El pare del nadó maltractat que va morir dilluns a l’UCI de l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona entrarà a presó. El jutjat d’instrucció 3 d’Arenys de Mar ha decretat l’ingrés provisional i sense fiança arran de la investigació sobre la mort del seu fill. “El delicte es tipificarà a mesura que avanci la causa i el rang va d’homicidi imprudent o dolós fins a assassinat amb traïdoria”, ha anunciat aquest dijous al vespre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en un comunicat.

L’investigat havia estat citat aquest mateix dijous perquè el tribunal estudiarés la seva situació personal i valorés un eventual risc de fuga. El progenitor té 21 anys i viu a Pineda de Mar, mentre que la mare del nadó té només 18 anys. El petit tenia dos mesos i va ingressar el passat 4 de gener a l’hospital.

[r:1]

En paral·lel, el Departament de Salut, a través de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària, ha obert aquesta setmana un expedient per investigar l’assistència prèvia que ha rebut el nadó a diferents centres en les darreres setmanes, segons informa el Govern. A més, Afers Socials està analitzant l’actuació dels serveis socials municipals. D’altra banda, la conselleria s’ha personat com a acusació particular en el cas en defensa dels drets de l’infant.

 

Més informació

Nou comentari