Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
A judici els sis militants d’Arran que van ocupar una seu del PP
  • CA

El judici contra els sis militants d’Arran que van ocupar una seu del PP el 2017 ja té data: el 3 de novembre a l’Audiència Provincial de Barcelona. La Fiscalia demana una multa de 5.400 euros per cadascun dels investigats, que sumen un total de 36.000 euros de sanció conjunta, segons ha denunciat Alerta Solidària.

Els fets es remunten al març de fa tres anys, quan Arran va iniciar una campanya en favor d’usar la desobediència civil com a única via per celebrar el referèndum de l’1 d’Octubre. Després d’una atenció als mitjans i d’enganxar adhesius a les portes del local dels populars, diversos militants de l’organització juvenil propera a la CUP van intentar accedir a la seu popular.

El PP els va portar a tribunals i s’exposaven a 6 anys de presó cadascú, però finalment el partit es va retirar de la causa judicial i ara el ministeri fiscal els acusa ‘només’ de desordres públics i els vol obligar a pagar la neteja dels vidres on van col·locar els adhesius.

Tots els partits parlamentaris menys la CUP van condemnar l’acció i la van titllar de violenta, recorda Alerta Solidària en un comunicat aquest dijous. L’organització reclama ara als mateixos partits que “recapacitin, rectifiquin i es tornin a posicionar” perquè veuen demostrat que “l’únic camí cap a la independència passa sí o sí per la desobediència”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa