Demanen 36.000 euros de multa a sis militants d’Arran per ocupar la seu del PP

L'organització juvenil va organitzar una roda de premsa que va acabar amb diversos membres a l'interior del local

Una roda de premsa que va acabar amb un intent d’ocupació a la seu del PP podria costar 36.000 euros a sis militants d’Arran. Això és el que pretén la fiscalia, que demana aquesta sanció per a diversos participants de l’acció que es va fer el 27 de març de 2017 en defensa del referèndum de l’1O. Després d’una atenció als mitjans i d’enganxar adhesius a les portes del local dels populars, diversos militants de l’organització juvenil propera a la CUP van intentar accedir a la seu.

Per tot plegat el ministeri fiscal els acusa de desordres públics i els obliga a pagar 1.391,50 euros per la neteja dels vidres en què van col·locar els adhesius. Inicialment, els sis militants s’enfrontaven a una petició de condemna molt més dura, ja que el PP havia sol·licitat sis anys de presó per a cadascun d’ells. Finalment, però, el partit s’ha retirat de la causa.

Militants de l’organització juvenil han participat en l’atenció als mitjans per explicar el cas, i han estripat fotocòpies on consta la petició de pena de la fiscalia per als sis membres d’Arran. 

La portaveu d’Arran, Adriana Roca, ha “reivindicat” l’acció perquè, segons ha dit, la mobilització ciutadana és necessària davant “l’immobilisme institucional”. La defensa dels sis acusats l’exerciran les advocades d’Alerta Solidària Júlia Humet i Norma Pedemonte, segons ha detallat el portaveu del col·lectiu, Xavi Pellicer. El portaveu d’Alerta Solidària ha recordat que, en cas que no es pugui assumir el cost de la multa, cadascun dels militants d’Arran acusats haurà de complir cinc mesos de presó “ineludibles”. 

Roca ha xifrat en “una trentena” els casos judicials en què Arran pateix la “repressió” judicial. L’organització juvenil està immersa en processos judicials per manifestacions que es remunten al 2015 i d’altres que es van produir en el marc de les protestes postsentència. 

Pel que fa a les multes que podrien haver de pagar els sis membres d’Arran per l’acció a la seu del PP, les advocades d’Alerta Solidària demanaran l’absolució. En cas d’haver d’assumir les sancions, però, Roca ha reconegut que desconeixen si la Caixa de Solidaritat aportarà diners perquè hi puguin fer front. 

Comentaris

    capitao lampiao 03/03/2020 2:57 pm
    Hi veig un cert partidisme, ja s'apanyaran.
    X*2 03/03/2020 3:17 pm
    Aquests del pp , no saben fer res més que robar

Nou comentari