Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El TOP 5 de les queixes dels barcelonins sobre la gestió de l’Ajuntament

A les portes del 28M, els partits polítics ja tenen a tot gas la maquinària electoral. Però els missatges que els polítics envien als possibles votants no sempre coincideixen amb les preocupacions dels ciutadans, les traves que troben en el seu dia a dia quan es relacionen amb l’administració o els problemes de convivència. Però què és el que més molesta als barcelonins i barcelonines en el seu dia a dia? El Síndic de Greuges ho ha explicat en un vídeo a Tik-Tok.

Soroll, burocràcia i pocs serveis socials

Detalla quines són les 5 queixes més recurrents que aquest organisme independent de l’Ajuntament ha rebut en els últims temps per part del veïnat de la ciutat.

Soroll: com no podia ser d’una altra manera, el soroll és el pitjor enemic del descans dels barcelonins. El Raval, el Gòtic, Enric Granados, el Triangle Gofo del Poblenou… però no només les discoteques i l’oci nocturn. El Síndic també ha recollit queixes pel soroll que fan els camions de la recollida de les escombraries.

Soroll de nit al barri del Raval. c/ Joaquim Costa
02.11.2022, Barcelona Soroll de nit al barri del Raval. c/ Joaquim Costa i c/ Ferlandina. foto: Jordi Play

La burocràcia: l’agilitat -o la no agilitat- de l’administració és també un maldecap important. Tots els tràmits derivats de demanar permisos als òrgans i institucions, i sobretot, el temps que passa fins que es resolen aquests tràmits.

La mobilitat: els aparcaments, sobretot les multes, com les relacionades amb la ZBE i queixes per aquesta zona de baixes emissions, que limita la circulació de vehicles més contaminants.

Els serveis socials: no arriben, no n’hi ha prou o de vegades estan saturats.

Una pancarta a l'Institut Municipal de Serveis Socials
Una pancarta a l’Institut Municipal de Serveis Socials

L’habitatge: un dels capítols que més angoixen els barcelonins, que acaben expulsats de la seva ciutat si no tenen algun suport per pagar un lloguer que ja està en més de 1.000 euros de mitjana. En aquest cas, el Síndic explica que les queixes tenen relació amb les borses d’habitatge, els lloguers socials, tot allò “relacionat amb els serveis de l’Ajuntament i tenir casa a Barcelona”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Barceloní a abril 08, 2023 | 08:13
  Barceloní abril 08, 2023 | 08:13
  N'hi ha que tenen les orelles molt delicades; quan hi havia tranvies, aquests circulaven dia i nit, millor dit: només paraven dues hores: de dues a quatre de la matinada. I feien un terrabastall de mil dimonis. A l'estiu, amb les finestres obertes, era impossible o molt dificil dormir. I ens haviem d'aguantar.
 2. Icona del comentari de: Anònim a abril 08, 2023 | 09:34
  Anònim abril 08, 2023 | 09:34
  FORA Colau
 3. Icona del comentari de: ventura giletó a abril 11, 2023 | 16:34
  ventura giletó abril 11, 2023 | 16:34
  Un perill diari són la circulació indiscriminada i transgresora de la normativa de civisme són els patinets i bicicletes.Qué curiós que no surti en aquesta enquesta quan es de conversa habitual entre els ciutadans.Raro,raro.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa