Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ja són 33 els contactes de la dona italiana infectada que estan en aïllament domiciliari
  • CA

Ja són 33 els contactes de la dona italiana infectada que estan en aïllament domiciliari, segons ha explicat a Rac 1 el secretari de Salut Pública, Joan Guix. Poden tenir contacte amb la família si prenen unes mesures senzilles. Se’ls està monitoritzant i si apareix algun símptoma s’actuaria com si fos un cas sospitós. Salut insisteix que no cal anar al metge si algú ha estat al nord d’Itàlia però es troba bé. Només si hi ha símptomes s’ha de consultar amb professionals.

D’altra banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha excusat el veto que van patir un grup de nens de 4 anys d’una escola infantil italiana de Sarrià, a qui no es va permetre entrar al polisportiu municipal de Can Caralleu per fer natació, com ha explicat La Vanguardia. Vergés ha respost que “no passa res per prendre determinades mesures”, però ha rebutjat les prohibicions. El consistori, de fet, ha assegurat que no va donar l’ordre i que va ser una reacció del propi personal del centre, que gestiona la fundació Claror.

La consellera ha insistit que la dona de 36 anys infectada –el primer cas confirmat a Catalunya– no estaria ni tan sols ingressada si fos pels símptomes estrictes que té. Les persones que han estat al nord d’Itàlia només han d’anar al metge si tenen febre, tos o problemes respiratoris. “Si et trobes bé, tranquil a casa, i si vols treballar des de casa perquè l’empresa t’ho diu, no passa res”, ha afegit.

L’epidemiòleg i cap de Medicina Preventiva de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, per la seva banda, ha augurat en declaracions a Catalunya Ràdio que el nombre de casos en investigació augmentarà molt en les properes hores i dies perquè s’han canviat els criteris epidemiològics, ampliant les zones geogràfiques. Per proximitat i lligam, ha conclòs, Itàlia és la font principal de casos sospitosos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa