Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els 227 punts de la ciutat on pots llençar l’arbre de Nadal

Quan es deixa enrere el Dia de Reis, s’anuncia una realitat que no agrada a tothom: els dies de Nadal han acabat. Amb el seu final és moment de llençar els arbres de Nadal. Per tal que es llencin bé i no s’abandonin a l’espai públic, l’Ajuntament ha instal·lat 227 punts de recollida d’arbres als 10 districtes de Barcelona, que estan operatius des d’aquest dissabte fins al pròxim 17 de gener i que es poden conèixer consultant la web de l’Ajuntament. Abans de portar-los, però, el consistori recorda que cal que es retirin tots els guarniments.

A més d’evitar actituds incíviques, amb aquesta iniciativa es vol donar una segona vida als avets i branques ornamentals. La idea és traslladar-los a un viver municipal, on es trituraran. Després, quan passin dos o tres mesos i ja hagin madurat, es faran servir per millorar espais enjardinats i espais verds de la ciutat amb la tècnica de l’encoixinat. L’any passat es van obtenir 180 m3 de triturat i es van recollir 9.351 arbres.

També ha arribat la retirada de llums de Nadal

La retirada de les llums de Nadal, repartides per carrers de tots els districtes de la ciutat, és un altre fet que anuncia el final de Nadal. L’encesa de llums va tenir lloc el passat 24 de novembre i es van començar a retirar aquest divendres, 6 de gener. Aquest any han estat enceses menys hores de les habituals per tal de reduir el seu impacte mediambiental. En total, s’han reduït 42 hores de l’enllumenat. A més, gràcies a les llums LED que s’han instal·lat aquestes festes, fa setmanes es preveia que, en principi, el consum elèctric de la ciutat per Nadal es reduiria un 31%.

Una altra novetat d’enguany és que l’encesa de llums va marxar del centre de Barcelona i va tenir lloc a la plaça Major de Nou Barris. L’espai va acollir l’espectacle de ‘Anys de Llum’, de la productora Brutal, i l’estrena de la cançó de Nadal, composta pel duet de germans del barri de Sant Andreu de Palomar, Ginestà. L’han titular ‘Barcelona és un regal’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa