Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més de 200 avis morts en cinc dies a residències de Barcelona per Covid-19
  • CA

Més de 200 avis han mort en cinc dies per Covid-19 a residències de Barcelona. Segons dades actualitzades ahir del departament de Salut, el nombre de defuncions a centres sociosanitaris de la capital catalana per coronavirus és de 644. La xifra difosa pel departament de Treball, Afers Socials i Família –que va traspassar les competències a residències a Salut fa uns dies– el 7 d’abril xifrava en 426 les morts. 

Respecte al dia anterior, les dades d’ahir mostren un augment de gairebé 100 morts. Així, les xifres de l’11 d’abril informaven de 557 defuncions, només una més que les del 10 d’abril. En canvi, el departament de Salut ha situat en 644 les morts a centres sociosanitaris de la capital catalana per coronavirus amb dades del 12 d’abril. L’augment en les xifres es pot donar per la disponibilitat de tests, que permet diagnosticar la malaltia i, en cas de mort, comptabilitzar-la en les dades globals. Fins ara la manca de proves podia fer que algunes defuncions per coronavirus no es comptessin com a tals. 

Els residents hospitalitzats també han crescut des del 7 d’abril. Des de llavors l’augment ha estat de més de 300, ja que fa sis dies 207 avis estaven ingressats a hospitals, i les dades d’ahir mostren que ho estan 546. Els centres amb casos confirmats han passat de 72 a 98 en cinc dies, segons dades dels departaments de Salut i de Treball, Afers Socials i Família. 

Els casos totals de residents que han donat positiu són de 768, segons dades d’ahir. El 7 d’abril eren 456. Pel que fa als treballadors aïllats amb símptomes o de forma preventiva, a dia d’avui són 2.118. Fa cinc dies eren 1.603. 

Més notícies
Imatge d'arxiu de militars entrant a una residència barcelonina / Europa Press (David Zorrakino)
Viacrucis de la primera residència tancada pel coronavirus
Notícia: Viacrucis de la primera residència tancada pel coronavirus
Comparteix
Un geriàtric del Gòtic venia reclamant que es reallotgés tots els residents durant dies perquè no tenien manera d'aïllar els usuaris, ja que només tenien habitacions comunitàries
Voluntaris d’Open Arms traslladen gent gran de residències de Barcelona
Notícia: Voluntaris d’Open Arms traslladen gent gran de residències de Barcelona
Comparteix
L'ONG de salvament marítim obre la porta a noves col·laboracions els propers dies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa