Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més de 17.000 multes per saltar-se el confinament en tres setmanes
  • CA

El comptador de denúncies tramitades a Barcelona per la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra per desobeir el decret de l’estat d’alarma continua pujant. Ja són 17.421 les multes posades en les primeres tres setmanes de confinament, tot i que l’Ajuntament assegura que el 70% van ser entre el 14 i el 24 de març i que el nivell de disciplina ha anat augmentant.

“La immensa majoria de la població és conscient de la necessitat de respectar el confinament. Un total de 17.000 denúncies amb una població de més d’un milió de persones és gairebé anecdòtic”, ha dit aquest dilluns el cap de la Guàrdia Urbana, l’intendent major Pedro Velázquez.

Pel que fa a la casuística, Velázquez ha assegurat que la majoria de denúncies són a “persones que passegen, que fan esport o que van a cases d’amics”. “En definitiva, es tracta de desplaçaments absolutament injustificats, i hi ha gent que ha estat denunciada diverses vegades”, ha advertit. Tot i que hi ha gauitebé el doble d’avisos (32.212) que de denúncies, moltes de les persones implicades són multads a la primera vegada perquè se les detecta en actituds “molt flagrants”. “Una cosa és estar a la cua del supermercat i no deixar la distància de seguretat, que es pot resoldre amb un avís. Però a hores d’ara la gent que fa esport ja sap que no ho pot fer”, ha argumentat.

Caiguda dels delictes

La feina de la Guàrdia Urbana en aquestes tres setmanes de confinament ha canviat substancialment en les tres setmanes d’estat d’alarma. La xifra de delictes ha caigut un 85% respecte el mateix període de l’any passat, segons ha explicat el cap de la policia municipal: s’ha passat de 14.600 delictes a 2.200, i la majoria són robatoris amb força en comerços que estan tancats –forcen els accessos d’alguna manera–, robatoris en vehicles, furts en comerços obertes al públic i també atracaments, com el cas de les farmàcies que es va detectar la setmana passada, que van acabar en dues detencions i empresonament dels implicats. 

Més de 5.000 trucades per conflictes de convivència

L’altra cara de la moneda són els problemes de convivència. La Guàrdia Urbana va detectar de seguida un increment de trucades per aquest motiu quan va començar el confinament, i en tres setmanes ha rebut 5.291 per aquesta raó, un 68% més respecte del mateix període de l’any passat. La majoria són per problemes de sorolls (un 52,5%) –la música massa alta és un clàssic aquests dies en què la gent no pot sortir a divertir-se fora de casa–, i també hi ha hagut un 19,5% de requeriments per molèsties causades per obres i un 17% per molèsties en espais públics.

Ara bé, com en el cas de les infraccions per trencament de confinament, aquestes queixes també han caigut l’última setmana i mitja, ja que 3.310 de les trucades per problemes de convivència van ser entre el 14 i el 24 de març, i a partir del 25 de març només n’hi ha hagut 1.981, segons dades de l’Ajuntament. La caiguda és especialment remarcable pel que fa a les molèsties al carrer, que han passat de 609 en la primera meitat del període de confinament a 303 en la segona, bàsicament perquè cada dia hi ha menys gent al carrer.

També el trànsit s’ha reduït dràsticament i a penes hi ha accidents: del centenar diari que es registren normalment, des que hi ha l’estat d’alarma n’hi ha hagut sempre menys de deu, i ahir es va arribar a la dada “històrica” de cap accident amb ferits, segons ha explicat l’intendent major Velázquez.

Més notícies
Batlle demana “disculpes” per si hi ha alguna “errada” en les multes per saltar-se el confinament
Notícia: Batlle demana “disculpes” per si hi ha alguna “errada” en les multes per saltar-se el confinament
Comparteix
Algunes persones es queixen del tracte dels agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos i de sancions injustes
Gairebé 10.000 multes en el desè dia en estat d’alarma
Notícia: Gairebé 10.000 multes en el desè dia en estat d’alarma
Comparteix
La Guàrdia Urbana inspecciona 109 locals per incompliments de les restriccions
Mil multes al dia a Barcelona per burlar el confinament
Notícia: Mil multes al dia a Barcelona per burlar el confinament
Comparteix
Guàrdia Urbana i Mossos han denunciat ja quasi 9.000 veïns i comerços per no voler complir el decret d'alarma
Vora 8.000 multes per saltar-se el confinament a Barcelona
Notícia: Vora 8.000 multes per saltar-se el confinament a Barcelona
Comparteix
També s'han advertit més de 17.000 persones i s'han aixecat 104 actes d'inspecció a locals i establiments
Gairebé 6.000 multes per saltar-se el confinament a Barcelona
Notícia: Gairebé 6.000 multes per saltar-se el confinament a Barcelona
Comparteix
La Guàrdia Urbana inspecciona 102 locals per incompliments de les restriccions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa